Blik to the Future: ‘De Renault CLIO II’

Blog
Renault Clio II

BlogBlik to the Future: ‘De Renault CLIO II’

In deze blog nemen wij u mee in de wereld van de iconische Renault CLIO waarbij de historie teruggaat tot begin jaren 90 met de introductie van de eerste generaties. Niet alleen Renault was overtuigd van dit nieuwe model: in 1991 besloten 59 autojournalisten uit 23 landen dat de Renault CLIO het best presteerde op de criteria design, comfort, veiligheid, verbruik, rijeigenschappen, prestatie, functionaliteit, milieubelasting en de prijs.

We staan aan de vooravond van de introductie van de Renault CLIO V maar hoe is het met zijn illustere voorgangers gegaan? Wist je dat Renault sinds de komst van de eerste Renault CLIO zijn modellen een naam in plaats van een nummer gaf om de auto’s zo meer persoonlijkheid te geven?

We blikken terug op de Renault CLIO II.

CLIO II 1998 – 2009
In het voorjaar van 1998 kwam de volledig nieuwe Renault CLIO II op de markt. Net als de CLIO I is deze leverbaar als een 3-deurs en als een 5-deurs hatchback. De CLIO II was veel ronder vormgegeven en had iets meer binnenruimte. Desondanks bleef de wielbasis gelijk. Wel groeide de CLIO II wat in de lengte en de breedte. Nieuw was dat de CLIO II nu voorspatborden had van kunststof. Niet alleen vanwege de gewichtsreductie, maar ook waren deze bestand tegen lichte aanrijdingen wat natuurlijk voor de verzekeringsmaatschappijen wat interessanter was.

In 2001 kreeg de CLIO II andere koplampen, andere motorkap, andere bumpers, andere achterlichten en ging de antenne van voor naar achter. Ook het interieur werd aangepakt en kreeg een wat meer kwalitatievere indruk. Nieuw was de 1.5 dCi dieselmotor. In 2004 kwam er weer een lichte facelift. Dat model is te herkennen aan de iets andere bumpers. De brandstofmeter en de watertemperatuurmeter werden vervangen door een digitaal display. Voor de CLIO-rijder die iets meer ruimte in de kofferbak nodig heeft, kwam er in 2008 de Renault CLIO Estate. Ondanks dat inmiddels de CLIO III op de markt was gebracht bleek er nog vraag te zijn naar de goedkopere CLIO II die tot 2009 in productie is geweest.

Volgende week meer over de Renault CLIO III.

 • 396x bekeken
 • Van Mossel VKV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een werkplaats afspraak

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij Van Mossel VKV staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Meer blogs

 • Bereid je Dacia voor op de herfst

  Bereid je Dacia voor op de herfst

  Lees verder
  • 219x bekeken
  • Redactie Van Mossel VKV
 • Salon de Promotion bij Van Mossel VKV tot en met 30 september

  Salon de Promotion bij Van Mossel VKV tot en met 30 september

  Lees verder
  • 1008x bekeken
  • Van Mossel VKV
 • Veilig en voorbereid op weg

  BlogVeilig en voorbereid op weg

  Lees verder
  • 1229x bekeken
  • Van Mossel VKV