Blik to the future: ‘de Renault Clio’

Blog
Renault Clio I

BlogBlik to the future: ‘de Renault Clio’

In deze blog nemen wij u mee in de wereld van de iconische Renault Clio waarbij de historie teruggaat tot begin jaren 90 met de introductie van de eerste generatie. De Clio is van oudsher één van de succesvolste modellen van Renault. Na het winnen van de auto van het jaar verkiezing heeft de Clio vele harten veroverd en zijn er meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht. In 2017 zelfs voor het eerst het meest verkochte model in Nederland met maar liefst 11.778 stuks. Alle generaties van de auto deden het prima in ons land, maar vooral de 4e generatie stond steevast bovenin de verkooplijsten. In veel andere landen, ook thuisland Frankrijk stond de auto, eigenlijk zoals altijd, helemaal bovenaan. De auto is qua kofferbakruimte groot vergeleken met zijn concurrenten, krijgt goede motoren mee en is bovendien gewoon goed ontworpen. We blikken terug op de Renault Clio I.

Introductie CLIO I – 1990 – 1998
De Renault Clio is 19 jaar geleden geïntroduceerd als de opvolger van de Renault 5.  De tweede generatie werd in 1998 gelanceerd, de derde in 2005 en de vierde generatie in 2012. De vijfde generatie van de Clio zal in 2019 (eind juni) zijn primeur maken in de showrooms bij Van Mossel VKV. De Clio was erg belangrijk voor Renault dat in 1980 in zware financiële problemen kwam. Mede door het grote succes van dit model kwam het merk er weer bovenop.

Veel comfort, rijk uitrustingsniveau en luxe afwerking
De Clio viel vanaf de introductie vooral op door het bieden van relatief veel comfort, een rijk uitrustingsniveau en luxe afwerking. Iets wat in die tijd behoorlijk ongewoon was voor de compacte klasse. Mede hierdoor werd de Clio in 1991 verkozen tot auto van het jaar. Om dit te vieren heeft Renault een speciaal actiemodel uitgebracht: de “Clio S”. Later is de derde generatie van de Clio in 2006 opnieuw auto van het jaar geworden. Ook zijn er door de jaren heen veel sportieve versies van de Clio uitgebracht. Van de eerste generatie zijn dit de: Clio S, Clio RSI, Clio 16V en de zeldzame Clio Williams.

Facelifts
In 1994 kreeg de Clio een andere frontgril gemonteerd en kwamen er andere achterlichten. Ook de logo’s op de achterklep kregen een andere plaats. Alweer een jaar later kwam er een grote facelift. De koplampen kregen een andere vorm, en er kwam een geïntegreerde 3e remlicht in de achterklep.

We staan nu aan de vooravond van de introductie van de Renault Clio V maar voor het zover is zetten wij elke week de verschillende generaties in de spotlight. Volgende week de Clio II.

 • 166x bekeken
 • Van Mossel VKV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een werkplaats afspraak

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij Van Mossel VKV staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Meer blogs

 • Salon de Promotion bij Van Mossel VKV tot en met 30 september

  Salon de Promotion bij Van Mossel VKV tot en met 30 september

  Lees verder
  • 195x bekeken
  • Van Mossel VKV
 • Veilig en voorbereid op weg

  BlogVeilig en voorbereid op weg

  Lees verder
  • 589x bekeken
  • Van Mossel VKV
 • Blik to the Future: ‘De Renault CLIO IV en V’

  Blik to the Future: ‘De Renault CLIO IV en V’

  Lees verder
  • 566x bekeken
  • Van Mossel VKV