De benzinepomp is voor mij de videotheek van de toekomst!

Blog
Nissan LEAF

BlogDe benzinepomp is voor mij de videotheek van de toekomst!

Voor mijn werk (Corporate Social Responsibility Director, red.) ben ik veel bezig met het thema duurzaamheid. Hierbij kijk ik niet alleen hoe we de organisatie zelf kan verduurzamen, maar ook hoe wij onze klanten kunnen helpen met verduurzamen. Als leasemaatschappij gaat het dan al snel over volledig elektrisch rijden, het delen van auto’s en andere vormen van duurzaam vervoer.

Benzinepomp is de videotheek van de toekomst

De benzinepomp is voor mij de videotheek van de toekomst, want nu ik volledig elektrisch ga rijden kom ik er simpelweg niet meer. Ik kwam er al veel minder dan voorheen, omdat ik hiervoor in een hybride auto reed. Het werd echt een sport om zoveel mogelijk op één acculading te rijden, dus ik reed gemiddeld zo’n 1 op 40. Ga maar na wat dit voor effect heeft op de uitstoot van de auto én dus voor het milieu.

Ik heb al eens eerder in een volledig elektrische auto gereden. Ik merk dat ik in een elektrische auto veel bewuster rij. Vol gas wegtrekken bij het stoplicht of gewoon meebewegen met de rest van het verkeer scheelt enorm in het verbruik. Het gebruik van adaptief cruisecontrol, of in het geval van de Nissan LEAF de pro-pilot, helpt om rustiger en daarmee veiliger en duurzamer aan het verkeer deel te nemen. Daarnaast viel mij de stilte tijdens het autorijden op, want je hoort eigenlijk alleen nog maar wat bandengeluid en de wind om de auto heen. Heerlijk!

Aan de vooravond van een revolutie

Ik woon in het midden van het land. Het kantoor waar ik werk ligt op zo’n 50 kilometer afstand en voor mijn werk rijd ik voornamelijk in Nederland. Daarbij kan ik thuis laden en hebben we bij ons kantoor ook zo’n 20 laadpalen. Ik vertrek dus bijna altijd met een volle accu. Voor mij was de Nissan LEAF dan ook een hele logische keuze. Onderweg snelladen is niet of nauwelijks nodig bij mijn dagelijks gebruik, maar het is wel fijn om te weten dat ik die optie altijd achter de hand heb. Voor de zomervakantie biedt mijn werkgever de mogelijkheid van een vakantieauto. Volgend jaar is de Nissan LEAF met een 60 KwH batterij beschikbaar, waardoor de actieradius verder toeneemt. Elektrisch rijden wordt hiermee voor  iedereen een serieus alternatief voor de traditionele brandstofauto.

We staan aan de vooravond van een ware revolutie. Autorijden gaat echt veranderen en elektrisch rijden wordt het nieuwe normaal. Ik maak nog wel eens de vergelijking met skiën. Tot een paar jaar geleden was het heel raar als je met een ski-helm op de piste af kwam. In de afgelopen jaren is dit volledig gekanteld, want als je nu zónder skihelm de piste af komt, kijken mensen je raar aan. Zo zie ik dit ook met elektrisch rijden. Ik weet bijna wel zeker dat in de (nabije) toekomst mensen het raar gaan vinden als je nog niet elektrisch rijdt. Zeker in Nederland waar de infrastructuur, zoals de laadpalen, echt heel goed geregeld is.

De klimaatverandering is een feit. De gevolgen ondervinden we inmiddels bijna dagelijks. We hebben daarom een grote verantwoordelijkheid richting onze (klein)kinderen. Nissan maakt het mogelijk om autorijden leuk én schoon te houden. Doet u ook mee?

Dé aflevering van de Nissan LEAF

Voor mij was het afgelopen vrijdag 24 augustus zover: mijn Nissan LEAF stond onder een rood doek klaar voor aflevering bij Nissan dealer VKV Gorinchem. Verkoopadviseur Jan Willem Strohmeijer nam uitgebreid de tijd om alles uit te leggen. Dit gaf mij een veilig gevoel, zodat ik direct hierna met een grote glimlach op mijn gezicht de eerste volledig elektrische kilometers kon maken. De eerste indruk is erg goed. De Nissan LEAF rijdt  ontzettend stil en direct heel vertrouwd. De pro-pilot is in het begin even eng, maar eenmaal gewend erg luxe. Tevens merk ik dat ik veel rustiger rij dan met een brandstofauto.

Ik wil Van Mossel dan ook bedanken voor het meedenken wat betreft de configuratie van de auto en velgen, het tussentijds informeren over de levering van de auto en de goede aflevering. Ik ben erg blij dat mijn autokilometers voortaan zonder Co2 uitstoot zijn en ik hiermee mijn bijdrage lever aan een beter klimaat.

Nissan LEAF

 

Bekijk acties Nissan LEAF

 • 3087x bekeken
 • Alexander Heijkamp (CSR Director | Athlon Nederland )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een werkplaats afspraak

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij Van Mossel staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Meer blogs

 • Ga op Raamreis en win 4 kaartjes voor een pretpark naar keuze*

  Ga op Raamreis en win 4 kaartjes voor een pretpark naar keuze*

  Lees verder
  • 417x bekeken
  • Van Mossel
 • Nissan N-TEC Edition: Eye-catching design en hoogwaardige technologie

  Nissan N-TEC Edition: Eye-catching design en hoogwaardige technologie

  Lees verder
  • 512x bekeken
  • Van Mossel
 • Waarom rijden op LPG een goede optie is

  Waarom rijden op LPG een goede optie is

  Lees verder
  • 1505x bekeken
  • Van Mossel