Duurzaam ondernemen is meer dan alleen je afval scheiden

Blog
witte renault zoe auto wordt opgeladen door vrouw

BlogDuurzaam ondernemen is meer dan alleen je afval scheiden

Van Mossel is een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Dat klinkt natuurlijk heel mooi, maar wat betekent “duurzaam ondernemen” nu eigenlijk?

Bij duurzaam ondernemen denk vrijwel iedereen direct aan milieu, afval scheiden en energie besparen. Zeker bij een autobedrijf wordt het ook snel geassocieerd met elektrisch rijden. Uiteraard zijn dit ook allemaal onderdelen van duurzaam ondernemen, maar er komt zoveel meer bij kijken.

Een groot onderdeel van duurzaam ondernemen is de duurzame inzetbaarheid van je grootste kapitaal, namelijk je medewerkers. De duurzame inzetbaarheid van medewerkers kun je vergroten door aan aandacht te besteden aan bijvoorbeeld hun werkplezier, fysieke belasting en hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Binnen Van Mossel vinden we dit een dermate belangrijk onderdeel, dat we dit jaar onze HR-afdeling hebben uitgebreid en opnieuw ingedeeld, waardoor we nog meer aandacht aan onze medewerkers kunnen geven. Onze slogan is niet voor niets ‘Mensen maken het verschil!’.

Maar duurzaam ondernemen doe je niet alleen binnenshuis. Dit gebeurt ook buiten de deuren van onze vestigingen. Van Mossel levert door middel van sponsoring een bijdrage aan diverse goede doelen en initiatieven. Dit gebeurt soms op landelijk niveau, maar nog vaker op lokaal niveau. We vinden het belangrijk dat onze vestigingen deel uit maken van lokale omgeving en betrokken zijn.

Binnen Van Mossel is er een projectgroep aanwezig waarbinnen diverse VKV medewerkers vanuit diverse disciplines (HR, marketing, facilitair etc.) samenwerken om duurzaam ondernemen continu onder de aandacht te houden en te blijven verbeteren. Duurzaam ondernemen is namelijk een doorlopend proces, waar nog steeds veel te winnen is.

Heb je opmerkingen, vragen of aanbevelingen voor ons projectteam? Stuur dan een mailtje naar duurzaam@vanmosselvkv.nl

 

 

 • 1496x bekeken
 • Mylene Kroeze

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak een werkplaats afspraak

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij Van Mossel staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Meer blogs

 • Tips bij laagstaande zon

  Tips bij laagstaande zon

  Lees verder
  • 6627x bekeken
  • Van Mossel
 • Ga op Raamreis en win 4 kaartjes voor een pretpark naar keuze*

  Ga op Raamreis en win 4 kaartjes voor een pretpark naar keuze*

  Lees verder
  • 5451x bekeken
  • Van Mossel
 • Nissan N-TEC Edition: Eye-catching design en hoogwaardige technologie

  Nissan N-TEC Edition: Eye-catching design en hoogwaardige technologie

  Lees verder
  • 3429x bekeken
  • Van Mossel