Ken de winterbandenregels

Blog

BlogKen de winterbandenregels

De wintersport periode is volop aan de gang en dit merken we in onze werkplaatsen. Veel van onze klanten laten hun auto voor de wintersport controleren en de winterbanden onder hun auto monteren. Ook merken we dat klanten vragen hebben over winterbanden en de wetgeving rondom winterbanden. Deze wetgeving verschilt per land. Het is dus belangrijk dat je op de hoogte bent van de winterbandenregels in de landen waar je doorheen rijdt op weg naar de wintersport.

“Sneeuwvlokjessymbool”

Uit onderzoek van de BOVAG blijkt dat maar liefst 86% van de Nederlanders niet op de hoogte is van de aangescherpte winterbandenregels in Duitsland. Zo is het verplicht om met winter- en vierseizoenenbanden te rijden die het “sneeuwvlokjessymbool” hebben wanneer deze na 1 januari 2018 zijn geproduceerd en onder je auto zijn gemonteerd. Wanneer je in de winterperiode op de Duitse openbare weg rijdt met banden die na deze periode zijn geproduceerd en niet zijn voorzien van het “sneeuwvlokjessymbool”, kun je een boete ontvangen van minimaal € 60.

Een auto die is voorzien van banden met het M+S logo (modder + sneeuw) en zijn geproduceerd voor 1 januari dit jaar mogen nog tot en met 30 september 2024 in Duitsland rijden in de winterperiode. Auto’s met banden zonder deze logo’s mogen in de winterperiode sowieso niet op de Duitse wegen rijden. Let er dus heel goed op dat je de juiste banden koopt wanneer je voor winterbanden kiest en met je auto in de winterperiode in het buitenland rijdt. Natuurlijk is het ook zo dat goede winterbanden de veiligheid verhogen wanneer je op de Nederlandse wegen rijdt dus is het altijd verstandig om in de winterperiode op goede, veilige winterbanden te rijden.

Wil je zeker zijn van de juiste banden op wintersport? Ga dan uit van winter- of vierseizoenenbanden met het sneeuwvlokje en minimaal 4 millimeter profieldiepte. Bekijk hier de kaart waarop je de winterbandenregels per land kunt vinden. Twijfel je of wil je advies? Vraag het dan aan de service adviseurs op onze vestigingen of stel je vraag direct online.

 • 2012x bekeken
 • Huibert van Zanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MAAK EEN WERKPLAATS AFSPRAAK

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij Van Mossel VKV staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Afspraak maken

Meer blogs

 • De benzinepomp is voor mij de videotheek van de toekomst!

  BlogDe benzinepomp is voor mij de videotheek van de toekomst!

  Lees verder
  • 2091x bekeken
  • Alexander Heijkamp (CSR Director | Athlon Nederland )
 • Weekend Red Bull Ring met Richard Verschoor

  BlogWeekend Red Bull Ring met Richard Verschoor

  Lees verder
  • 2100x bekeken
  • Richard Verschoor
 • Lekker met de LEAF

  BlogLekker met de LEAF

  Lees verder
  • 2830x bekeken
  • John van Weelden