Lekker met de LEAF

Blog

BlogLekker met de LEAF

Hallo, mijn naam is John van Weelden. Ik werk bij VKV (Nissan) in Gorinchem. Sinds een aantal weken rij ik iedere dag met de geheel nieuwe Nissan LEAF. Ik wil jullie graag deelgenoot maken van mijn rij ervaring met deze 100% elektrische auto.

Op pad…

Woensdag 08:22 uur en de hoogste tijd om vanuit Geldermalsen (mijn woonplaats) te vertrekken naar Gorinchem. Mijn Nissan LEAF in de complete “Tekna” uitvoering staat er klaar voor. Gisteravond heb ik er voor gekozen om de auto niet op te laden. Ik heb nog 89% vulling en dat zou goed moeten zijn voor 239 kilometer actieradius.

Ik stap in en druk vervolgens op de startknop, een zacht welkomstgeluid klinkt door het interieur en tegelijkertijd flitst het volledig digitale dashboard aan. De elektronische informatie waar ik nu over beschik is volgens mij voldoende om naar de maan en weer terug te reizen, maar gelukkig hoef ik vandaag niet zo ver. Vervolgens de versnelling in de ‘’D’’ stand en dan direct naar ‘’B’’ (Besparingsmodus). Zachtjes zoem ik de wijk uit en ondertussen zet ik nog even lekker de stoelverwarming aan (op het moment van schrijven van deze blog was het niet de 25 graden waar we momenteel van mogen genieten). De kachel blijft overigens uit want zonder deze ‘’energieslurper’’ kom je zeker 20 kilometers verder.

Pro Pilot op de snelweg

Van rotonde naar rotonde heb ik de neiging om het gaspedaal flink in te trappen. Met deze auto accelereer je namelijk in 7,9 seconden naar 100 km. p/u.  en dat is een hele gave ervaring als je geen motor hoort brullen. Uiteraard weet ik mij in te houden, bij de Nissan LEAF is het natuurlijk een sport om zo ver mogelijk te komen op een acculading en dat bereik je eerder met een rustige rijstijl. Vervolgens draai ik de A15 op en aan het einde van de oprit schakel ik de ‘’Pro Pilot functie’’ in.

De meest futuristische systemen gaan nu voor mij aan het werk: camera, sonar en sensoren. Ik zet de cruise control op 105 km. p/u. en laat het gaspedaal los, Ik zak ontspannen wat dieper weg in de verwarmde stoel en de Nissan LEAF gaat vanaf nu zijn eigen weg. Het stuurwiel maakt af en toe een lichte correctie en de afstand tot mijn voorganger wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de radar in mijn voorbumper. Met iedere andere auto voorzien van een normale verbrandingsmotor was ik zeker op de linkerbaan gaan rijden met 130 km. p/u, ik merk dat de LEAF mij anders laat rijden met veel meer rust en comfort.

De stekker erin

08:46 uur. Aankomst in Gorinchem, mijn actieradius na een rit van 26 kilometer is nog 208 kilometer. De Nissan LEAF verbruikt op de snelweg iets meer dan op de binnenwegen, maar met de juiste rijstijl prima te doen dus. Vervolgens de stekker erin om vanavond weer op de 100% vulling te zitten.

 

Babbeltje in de showroom

11:42 uur. Terwijl de LEAF rustig staat te laden in de showroom spreek ik een echtpaar aan, vaste klanten die nu met een Nissan Qashqai rijden. Ze laten zich goed informeren over de mogelijkheden van elektrisch rijden. Voor hen is de aanschaf van een andere auto nog te vroeg, want hun huidige auto is nog niet aan vervanging toe. Maar ze geven aan in dat ze in de toekomst de aanschaf van een elektrische auto zeker overwegen.

 

Comfortabel weer naar huis

18:14u. Na een geslaagde werkdag weer moe en voldaan naar huis in een ‘’volgetankte’’ Nissan LEAF. Onderweg geniet ik van de volmaakte stilte in het interieur. Mijn favoriete muziek klinkt via de BOSE luidsprekers die nu eens niet overstemd worden door het geluid van een ouderwetse verbrandingsmotor, mijn ruggetje lekker warm dankzij de de stoelverwarming en ondertussen manoeuvreert de LEAF zich vrijwel zelfstandig door het drukke verkeer. Klinkt dit als een verre toekomst? Nee hoor, de toekomst staat nu in onze showroom!

Vragen over de Nissan LEAF? Mail of bel me gerust via john.van.weelden@vkvgroep.nl of 0183-643310

 • 3021x bekeken
 • John van Weelden

Eén reactie op “Lekker met de LEAF”

 1. Kevin schreef:

  Ik zelf rijd sinds kort ook elektrisch. Laadpunten breiden zich steeds verder uit en dat is zeer positief. Echter blijven er altijd veel vragen rondom elektrisch rijden. Ben destijds goed geholpen door:
  https://www.zakelijkelektrischleasen.nl/
  Zeker een aanrader. Geeft veel informatie over auto en laadpunten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MAAK EEN WERKPLAATS AFSPRAAK

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij Van Mossel VKV staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Afspraak maken

Meer blogs

 • De benzinepomp is voor mij de videotheek van de toekomst!

  BlogDe benzinepomp is voor mij de videotheek van de toekomst!

  Lees verder
  • 2452x bekeken
  • Alexander Heijkamp (CSR Director | Athlon Nederland )
 • Weekend Red Bull Ring met Richard Verschoor

  BlogWeekend Red Bull Ring met Richard Verschoor

  Lees verder
  • 2258x bekeken
  • Richard Verschoor
 • Wanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  BlogWanneer kom jij werken bij de VKV Groep?

  Lees verder
  • 5345x bekeken
  • Monique de Haan