Weekend Red Bull Ring met Richard Verschoor

Blog

BlogWeekend Red Bull Ring met Richard Verschoor

In onze nieuwste blog neemt coureur Richard Verschoor je mee naar het afgelopen raceweekend op de Red Bull Ring. De race in Oostenrijk is de eerste race van het tweede deel van het Eurocup Formule Renault 2.0 seizoen.

Nadat ik dinsdag naar de simulator was geweest bij Adrenaline Control, vloog ik woensdag samen met mijn coach Mats van den Brand vanuit Amsterdam naar Graz. Nadat we de huurauto hadden opgehaald zijn we meteen door naar het circuit gereden om alvast de nodige voorbereiding te doen voor de volgende dag.

Kwalificatie

De weersvoorspelling zag er nog erg interessant uit, mogelijk regen, wat ik als coureur graag heb! Donderdag hadden we vrije training 1 en 2, gevolgd door de Kwalificatie. De trainingen gebruik je met name om jezelf te verbeteren, en samen met het team probeer je het maximale uit de auto te halen. Dit allemaal om zo goed mogelijk te presteren tijdens de kwalificatie. De kwalificatie is heel belangrijk aangezien die bepaald waar je voor de races start. Ik had tijdens de trainingen gelijk al een goed gevoel met de nieuwe auto, dit bleek uiteindelijk ook in de kwalificatie. Met P3 en P1 in mijn groep, mocht ik 5e en 2e starten voor de races.

VKV vroeg mij om in deze blog om ook wat meer te vertellen over wat ik tussen de trainingen en kwalificaties doe… To be honest, doe ik helemaal niks in mijn vrije tijd. Na een hele dag op de baan, of het nou na de vrije training of wedstrijd is, ga ik nadat ik alle informatie tot mijn beschikking heb altijd meteen naar het hotel om rust te pakken en voor te bereiden op de volgende dag.

Race 1

Heel het weekend was het spannend wat het weer ging doen, het kon elk moment gaan regenen. Dit gebeurde ook aan het einde van Race 1. Ik behield mijn 2e plek na de start en bij het naderen van het einde van de race begon de lucht steeds donkerder te worden. Één ronde nadat ik dacht ‘nu word het wel heel erg donker’ begon het in de hoogste bocht van het circuit te regenen. Er kwam meteen kwam er een safety car gevolgd met een rode vlag om de race te stoppen. Dit was het einde van de race. Ik, mijn coach en het team waren heel blij met het eerste podium dit jaar!

Race 2

Voor Race 2 was er weer een donkere lucht, maar deze keer bleef het droog, op enkele druppels na. Het was een lange race, ik verloor 1 plek in de openingsronden, maar wist deze 2 ronden later weer terug te pakken. Toen was het de race puur uitrijden met een goede pace. Dankzij een penalty eindigde ik op plek 4. Overall een goed weekend met een hoop punten die ik zeker kan gebruiken. Ik kijk uit naar volgende week, een back to back race en dus reizen we door naar mijn favoriete circuit: Spa Francorchamps. We gaan hier uiteraard weer ons uiterste best doen om nogmaals het podium te bereiken, hopelijk op de hoogste trede natuurlijk.

Hou de Instagram Stories van de VKV Groep in de gaten aankomend weekend en kijk mee hoe het er aan toe gaat tijdens de race in Spa tijdens mijn Insta Take Over!

 

 • 2310x bekeken
 • Richard Verschoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MAAK EEN WERKPLAATS AFSPRAAK

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij Van Mossel VKV staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Afspraak maken

Meer blogs

 • Blik to the Future: ‘De Renault CLIO III’

  Blik to the Future: ‘De Renault CLIO III’

  Lees verder
  • 64x bekeken
  • Van Mossel VKV
 • Blik to the Future: ‘De Renault CLIO II’

  BlogBlik to the Future: ‘De Renault CLIO II’

  Lees verder
  • 111x bekeken
  • Van Mossel VKV
 • Blik to the future: ‘de Renault Clio’

  BlogBlik to the future: ‘de Renault Clio’

  Lees verder
  • 72x bekeken
  • Van Mossel VKV