Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Dacia nieuws.

Dacia op de Autosalon van Genève 2016

Gelimiteerde uitvoering en Easy-R transmissie

Dacia breidt het aanbod verder uit met een nieuwe Série Limitée van de Duster, Sandero, Logan MCV, Dokker en Lodgy. De gelimiteerde uitvoering van de Duster is voor het eerst te zien op de Autosalon van Genève (3-13 maart). Op de internationale autotentoonstelling presenteert Dacia ook de Sandero en Logan MCV met de automatische Easy-R transmissie die sinds begin dit jaar leverbaar is.

Dacia is het jaar 2016 voortvarend gestart. Na de bekendmaking van de recordafzet in 2015, toen in twaalf maanden wereldwijd meer dan 550.000 Dacia’s (+8 % t.o.v. 2014) werden verkocht, heeft het merk alweer zijn 3.000.000ste Facebook-fan mogen verwelkomen. In Nederland presteert Dacia constant, met een verkoop van 4.633 auto’s in 2015.

Easy-R
Tevens is Dacia dit jaar gestart met de verkoop van zijn eerste automatische transmissie: de geautomatiseerde Easy-R vijfversnellingsbak. Die is beschikbaar voor de Sandero, de Sandero Stepway en de Logan MCV met TCe 90 benzinemotor. De Dacia Sandero met Easy-R kost € 13.090,- en de Logan MVC met Easy-R is er voor prijzen vanaf € 13.990,-. Daarmee levert Dacia de Easy-R-transmissie voor de bescheiden meerprijs van € 500,-.

Nieuwe serie gelimiteerde Dacia’s
Zowel de Dacia Duster als de Sandero, Logan MCV, Dokker en Lodgy worden leverbaar in een speciale gelimiteerde uitvoering, die in Genève wordt gepresenteerd als Duster Essential. De naam van deze Série Limitée in Nederland wordt nog bekend gemaakt, evenals de introductiedatum. Het exterieur wordt gekenmerkt door de nieuwe exterieurkleur ‘Tourmaline Brown’, nieuwe lichtmetalen wielen, in carrosseriekleur uitgevoerde bumpers en Série Limitée-badges. Tot de standaarduitrusting behoren Bluetooth- en USB-connectiviteit, elektrisch bedienbare voorportierramen en centrale deurvergrendeling.

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht