Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Dacia nieuws.

Introductie: De nieuwe Dacia Spring Extreme

Vanaf 16 januari 2023 komt Dacia Spring met een nieuwe uitvoering op de markt de Dacia Spring Extreme. Deze nieuwe uitvoering van Dacia bevat ook gelijk een nieuwe elektromotor de ELECTRIC 65-motor. Een krachtige elektromotor die speciaal is ontworpen voor de Dacia Spring Extreme. Met deze nieuwe look and feel brengt Dacia u nog dichter bij de natuur. U rijdt al een nieuwe Dacia Spring Extreme vanaf €23.400,-.

Dacia Spring Extreme
De Dacia Spring Extreme zal de Expression-uitvoering vervangen. De auto heeft een robuuste, stoere en eigenwijze outdoorstijl. Het is geïnspireerd op de natuur met zijn koperkleurige accenten en de op topografie geïnspireerde lijnen in het design.

Dacia zal de Spring Extreme uitvoering in een geheel nieuwe kleur uitbrengen Bleu Ardoise en de uitvoering zal gepaard gaan met exclusieve designkenmerken:
Exterieur:

 • koperkleurige afwerking van dakrails, zijspiegelkappen, wielnaven, Dacia-logo op de achterklep en andere sierelementen van auto.
 • striping met een topografisch ontwerp op de voordeuren en een verwijzing naar de kenmerkende  snorkel van de Duster tussen de deuren en voorspatborden
 • topografische patronen op de onderste deurbescherming

Interieur:

 • topografische patronen op de dorpels
 • topografische print op de voorste rubberen vloermatten
 • koperkleurige afwerking op bepaalde delen van de deurpanelen voorin, rond de ventilatieopeningen en het navigatiepaneel
 • koperkleurige stiksels op de stoelen
 • Dacia Link-logo in reliëf op de voorstoelen

  Nieuwe krachtige elektromotor: ELECTRIC 65-motor (65pk/48 kW)
  Naast de introductie van een nieuw model lanceert Dacia ook een nieuwe krachtige elektromotor: ELECTRIC 65. Deze elektromotor is er alleen beschikbaar voor de Spring Extreme. De ELECTRIC 65-motor is gekoppeld aan een nieuwe unieke transmissie die het koppel bij de overbrenging op de wielen versterkt. Tevens zorgt de nieuwe versnellingsbak voor meer acceleratiekracht en een groter rijbereik. Met de nieuwe ELECTRIC 65-motor heeft de Spring Extreme een actieradius van 220 km.

  SEPP-Subsidie 2023
  Zowel de Dacia Spring 45 Essential als de Dacia Spring 65 Extreme komt in aanmerking voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) waarmee particulieren subsidie kunnen krijgen bij aanschaf van een elektrische auto. Dit geldt zowel bij koop als private lease van een nieuwe elektrische personenauto. In 2023 bedraagt het subsidiebedrag € 2.9502. Dankzij de SEPP-subsidie is de al heel bereikbare Spring nog interessanter voor particulieren.

  1Consumentenadviesprijs is prijs inclusief: kosten rijklaar maken (uitgebreide routeservice gedurende de garantieperiode, lifehammer, transportkosten, nulbeurt, deconserveren, poetsen, kentekenplaten, kentekenhouder, handlings- en administratiekosten, uitleg veiligheidssystemen, uitleg multimedia- en navigatiesysteem, activatie 36 maanden gratis connectiviteit en type 2 mode 3 Mennekes laadkabel) t.w.v. € 931,70 (incl. 21% btw), registratiekosten (t.w.v. €54,80, deels btw-vrij) recyclingsbijdrage (t.w.v. € 22,50 incl. 21% btw) en Renault Beheersbijdrage Lithium-Ion batterij (t.w.v. €31,- incl. 21% btw)

  2Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft op 10 januari 2023 09.00 uur de SEPP-subsidiepot voor 2023 geopend. Het subsidiebedrag van € 2.950 is van toepassing zolang er subsidie beschikbaar is. Kopers van een elektrische auto moeten na het tekenen van de koop-/leaseovereenkomst zelf subsidie aanvragen via de website van de RVO.

  Ga naar overzicht

  Deel dit
  bericht