Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Infiniti nieuws.

INFINITI bevestigt nieuw elektrisch voertuigplatform gebaseerd op de Q Inspiration

  • Een elektrisch platform gebaseerd op de Q Inspiration concept car zal binnen de komende vijf jaar in productie gaan
  • De sedan zal in China worden vervaardigd op een locatie die later bekend gemaakt zal worden
  • Q Inspiration toont INFINITI’s nieuwe designtaal in een tijdperk van geavanceerde aandrijflijnen en technologieën

INFINITI Motor Company heeft aangekondigd dat het een geheel nieuw elektrisch platform ontwikkelt dat wordt beïnvloed door de verbluffende Q Inspiration concept car. INFINITI zal een elektrische auto gaan produceren op dit platform, deze auto wordt één van de vijf nieuwe voertuigen die het in de komende vijf jaar in China zal bouwen.

INFINITI Chairman and Global President Roland Krueger maakte de aankondiging op een special auto preview evenement in China in het INFINITI Brand Experience Center in Beijing.

“INFINITI ontwikkelt een nieuw platform voor elektrische voertuigen geïnspireerd door de Q Inspiration concept car. Bij het ontwerp van de Q Inspiration hebben we veel rekening gehouden met China, dat een zeer sportief, prestatiegericht elektrisch concept laat zien, met een veel groter interieur,” aldus Krueger.

De buitenkant van de Q Inspiration vertegenwoordigt de volgende stap in het INFINITI-ontwerp en biedt duidelijke lijnen met dynamische en zelfverzekerde proporties. Het is de eerste manifestatie van INFINITI’s nieuwe vormtaal voor een tijdperk van geavanceerde aandrijflijnen. Het concept schuwt klassieke sedanvormen met zijn coupéachtige uiterlijk en langgerekte silhouet en presenteert de INFINITI design visie voor voertuigen in dit segment.

“De Q Inspiration concept car neemt de traditionele sedan-architectuur mee naar de volgende ontwikkelingsfase. Een verschuiving naar slimmere, compacter en minder opdringerige aandrijflijnen. We waren in staat om een ​​alternatieve vorm te creëren met vloeiende bewegingen, met meer karakter en meer verrijkend in ervaring. Met zijn lange cabine, evenwichtige proporties en robuuste voorkomen, luidt het concept een nieuw tijdperk in voor INFINITI modellen.” Karim Habib, INFINITI Executive Design Director

De Q Inspiration-cabine volgt een minimalistische benadering, met een minimalistisch interieurontwerp dat de bestuurder en passagiers omhult in een serene en comfortabele omgeving. Geavanceerde aandrijflijnen hebben INFINITI’s ontwerpers bevrijd van de beperkingen van de traditionele aandrijflijnarchitectuur om een ​​ruim interieur te realisere, waar moderne technologie en vakmanschap samen komen.

INFINITI bevestigt ook de toewijding van het bedrijf aan elektrische aandrijflijnen. Voor Chinese kopers van auto’s vertaalt zich dit in voertuigen met betere prestaties en een laag brandstofverbruik met lagere emissies.

INFINITI benadrukt ook zijn Prototype 9 e-roadster; een handgemaakt, elegant concept dat doet denken aan een vintage Grand Prix-racewagen uit de jaren 40, terwijl het ook beschikt over een prototype van een elektrische motor en batterij van de Advanced Powertrain-afdeling van Nissan Motor Corporation.

Over Prototype 9, voegt Krueger toe: “Prototype 9 startte als een idee na een werkdag en groeide uit tot een volwaardig prototype. Onze teams hebben bewezen vaardigheden in productie, engineering, ontwerp en geavanceerde aandrijflijnen, maar ze wilden hun eigen traditionele vakmanschap meenemen naar het project. Ze maakten Prototype 9 een realiteit, een resultaat van hun vindingrijkheid. Prototype 9 combineert moderne technologie en handgemaakte details die eer bewijzen aan INFINITI. “

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht