Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Infiniti nieuws.

INFINITI kondigt 5 modellen aan in China en bevestigt elektrische ambities

  • INFINITI lanceert lokaal geproduceerde, nieuwe QX50 SUV in China
  • Als onderdeel van het INFINITI 5×5 plan is de nieuwe QX50 de eerste van vijf nieuwe voertuigen die de komende vijf jaar worden geproduceerd in China
  • INFINITI Q Inspiration concept car laat de toekomst zien van elektrisch rijden, technologie en design
  • INFINITI bevestigt nogmaals dat vanaf 2021 alle nieuw voertuigen elektrisch en e-POWER zullen worden aangedreven

INFINITI Motor Company, Ltd. benadrukt het belang van de Chinese automarkt en kondigde vandaag aan dat het in de komende vijf jaar nieuwe voertuigen in China zal bouwen, te beginnen met de geheel nieuwe QX50 SUV. De aankondiging komt voorafgaand aan de Beijing International Motor Show.

“In de komende vijf jaar is INFINITI van plan om vijf nieuwe voertuigen in China te lokaliseren, waarbij onze omzet hier in onze snelst groeiende markt, wereldwijd, verdrievoudigd wordt. Als onderdeel van onze routekaart om onze range elektrisch te maken, verwachten we dat tegen 2025 meer dan 50% van de verkochte nieuwe INFINITI-voertuigen wereldwijd elektrisch zijn. Samen met onze partner Dongfeng Motor Company Ltd. streeft INFINITI naar lokalisatie in China voor China, uitbreiding van de footprint van ons netwerk en introductie van nieuwe technologieën, zoals ‘s werelds eerste variabele compressie-motor (VC-Turbo) en voertuigelektrificatie, zoals e- POWER. We zullen ernaar blijven streven om INFINITI het beste premium challenger-merk in de markt te maken.” Roland Krueger, Chairman and Global President, INFINITI Motor Company, Ltd.

INFINITI zal in Beijing voor het eerst in Azië zijn geheel nieuwe INFINITI QX50 premium SUV onthullen. De lokale productie van de QX50 begint binnenkort te stijgen in de productiefaciliteit van het bedrijf in Dalian, China. De QX50 SUV’s die in China gebouwd worden, zullen exclusief worden verkocht aan de Chinese markt. Later di jaar zullen de auto’s beschikbaar zijn voor verkoop.

Naast de nieuwe QX50, zal de stijlvolle en innovatieve INFINITI Q Inspiration conceptauto ook zijn debuut in Azië maken. De Q Inspiration vertegenwoordigt de volgende stap van het INFINITI design. Het is de eerste manifestatie van INFINITI’s nieuwe ontwerptaal voor een tijdperk van elektrische aandrijflijnen.

“De Q Inspiration conceptcar neemt het traditionele sedan ontwerp mee naar de volgende ontwikkelingsfase. Een verschuiving naar slimmere en compactere aandrijflijnen. We waren in staat om een alternatieve vorm te creeeren met vloeiende lijnen, meer karakter en een meer verrijkende ervaring. Met zijn lange cabine, evenwichtige proporties en robuuste voorkomen, luidt het concept een nieuw tijdperk in voor INFINITI modellen.” Karim Habib, INFINITI Executive Design Director

INFINITI bevestigt ook de toewijding van het bedrijf aan elektrisch rijden. Voor kopers vertaalt zich dit in voertuigein met betere prestaties een laag brandstofgebruik met lagere emissies.

INFINITI opereert in China via een partnerschap met Dongfeng Motor Company Ltd. (DFL), China’s grootste automotive joint venture. In 2017, verkocht INFINITI een recordaantal van 48.408 voertuigen in China, een stijging van 16 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht