Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Infiniti nieuws.

INFINITI onthult Q Inspiration Concept in Detroit

  • INFINITI onthult nieuw design voor toekomstige geavanceerde aandrijflijnen
  • Minimalistisch en mensgericht interieurdesign
  • Concept benadrukt toekomstige toepassingen voor VC-Turbo variabele compressieverhouding motor
  • Nieuwe ProPILOT technologie verlost bestuurder van alledaagse en stressvolle ritten
  • Volledige media informatie beschikbaar via INFINITIPressPacks.com

INFINITI onthulde zijn nieuwe Q Inspiration Concept tijdens de internationale autoshow in Detroit. De Q Inspiration Concept geeft een voorproef van de nieuwe generatie INFINITI auto’s. De concept car laat zien hoe een innovatieve VC-Turbo aandrijflijn, next-level autonome besturingstechnologieën gecombineerd met een uniek, op de mens gericht, interieur de ervaring van bestuurders in het middelgrote sedansegment kunnen verrijken.

Q Inspiration Design

De buitenkant van de Q Inspiration Concept laat duidelijke en strakke lijnen zien met dynamische en zelfverzekerde proporties. Het is de eerste manifestatie van INFINITI’s nieuwe ontwerpvisie voor een tijdperk van geavanceerde aandrijflijnen. Het concept vermijdt klassieke sedanvormen met zijn coupéachtige uiterlijk en langgerekte silhouet. Ook de binnenkant van de Q Inspiration Concept volgt een minimalistische benadering, met een strak interieurontwerp dat de bestuurder en passagiers omhult in een comfortabele omgeving.

VC-Turbo motortechnologie

De intelligent verpakte viercilinder VC-Turbo heeft de ontwerpers bevrijd van de beperkingen van de aandrijflijnarchitectuur, waardoor zij een ​​ruim interieur konden realiseren. Moderne technologie en vakmanschap komen samen in het interieur op een manier die de bestuurder ondersteunen tijdens het rijden en niet afleiden.

Aangedreven door de revolutionaire VC-Turbo-technologie van INFINITI, beschikt de Q Inspiration over een aandrijflijn die benzine turbocharger combineert met het koppel en de efficiëntie van een hybride- of dieselmotor. VC-Turbo transformeert continu en past de compressieverhouding aan om het vermogen en de brandstofefficiëntie te optimaliseren. Dit resulteert in een slimme krachttoepassing, die de bestuurder voorziet van meer controle. De Q Inspiration geeft een voorproef op de toekomstige toepassingen voor INFINITI’s variabele compressieverhouding VC-Turbo motortechnologie.

De nieuwe ProPILOT technologie verlost de bestuurder van alledaagse en stressvolle rijsituaties. ProPILOT realiseert de volgende fase in het autonoom rijden voor INFINITI. Het stelt bestuurders in staat om stressvollere rijtaken aan de auto te delegeren en gebruik te maken van een verbeterd vermogen om te reageren op gevaren. Met het systeem als een ‘co-piloot’, behoudt de bestuurder nog altijd de ultieme controle.

Het premium sedansegment is nogal conservatief geworden. De INFINITI Q Inspiration geeft een voorproefje van iets dat een jonger publiek kan aanspreken, die op zoek zijn naar modern design en nieuwe technologieën om te inspireren en hen te bekrachtigen.” Christian Meunier, INFINITI Global Division Vice President

 

Volledige media-informatie, inclusief afbeeldingen, is beschikbaar via

www.INFINITIPressPacks.com

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht