Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Infiniti nieuws.

Prototype 10

INFINITI Prototype 10 | De spirit van de speedster voor een elektrisch tijdperk

  • Prototype 10 is geïnspireerd op het potentieel voor elektrische prestaties
  • Vooruitstrevende speedster hints naar opvallende toekomstige designelementen van INFINITI
  • Geeft de wens van INFINITI weer om elektrische modellen te ontwikkelen die rijplezier en prestaties leveren
  • Elk nieuw INFINITI model vanaf 2021 zal voorzien zijn van elektrische aandrijflijnen

Het overbruggen van verleden en toekomst. INFINITI Prototype 10 herinnert aan vroege speedsters en vertaalt dit naar een tijdperk van elektrische prestaties. Op 23 augustus is Prototype 10 voor het eerst onthuld op het Concours d’Elegance van Pebble Beach. Het concept is een fysieke manifestatie van de creatieve en ambitieuze plannen van het merk.

Als een merk met technologische innovatie in het het DNA is elektrisch rijden een natuurlijke volgende stap voor INFINITI. Vanaf 2021 zal ieder nieuw INFINITI model voorzien zijn van een elektrische aandrijflijn om tot nog betere prestaties te komen. Prototype 10 geeft de wens van INFINITI weer om elektrische modellen te ontwikkelen die een combinatie leveren van ongekend rijplezier, vertrouwen en opwindende prestaties.

Prototype 10 is een toekomstvisie gerealiseerd door INFINITI ontwerpers en het vervolg op het baanbrekende Prototype 9 concept dat werd onthuld tijdens het Concours d’Elegance in 2017. Het nieuwe concept herinnert aan vroege Californische speedsters en is geïnspireerd op de meest iconische auto-ontwerpen allertijden.

Prototype 10 is het eerste project dat tot stand is gekomen onder leiding van Karim Habib, de nieuwe Executive Design Director van INFINITI en het laat zien hoe de designteams van INFINITI het uiterlijk van toekomstige productieauto’s zullen veranderen. De totstandkoming van het concept overbrugt grenzen over de hele wereld door een project coördinatie vanuit Japan, digitale ontwerpteams in het Verenigd Koninkrijk en een uiteindelijk vervaardiging in San Diego, Californië.

Het nieuwe concept is toekomstgericht in termen van esthetiek en is een natuurlijke evolutie van het design wat we eerder al terugzagen in de INFINITI Q Inspiration en Prototype 9. De monoposto (eenzits) cockpit past bij de bestuurdergerichte benadering van INFINITI en is indicatief voor de nieuwe mogelijkheden die ontstaan door het gebruik van elektrische aandrijflijnen en flexibele voertuigplatformen.

We voelen allemaal een zekere passie wanneer we het hebben over roadsters en speedsters. Wij zijn even gepassioneerd over het potentieel dat elektrisch rijden heeft voor de toekomst van onze auto’s. Een gedurfde speedster is de perfecte studie voor onze ontwerpers om een elektrische toekomst te verkennen en de passie nog meer aan te wakkeren.” Roland Krueger, President, INFINITI

Klik hier voor het volledige persbericht.

 

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht