Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel nieuws.

Autoprijzen vanaf 1 november inclusief kosten rijklaar maken

Bij Van Mossel werken we graag transparant, eerlijk en duidelijk. Daarom zijn wij dan ook blij met de veranderende wetgeving die er per 1 november jongstleden is ingegaan en ertoe moet lijden dat de automotive sector transparanter wordt.

Deze aanpassing is ingevoerd door de overheid en de naleving wordt gemonitord door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De aanpassing komt er in het kort op neer dat u voor de gecommuniceerde prijs met de betreffende auto de showroom uit moet kunnen rijden. Hier komen geen verplichte afleverkosten meer bovenop. Bij de verplichte (onvermijdbare) kosten bij een nieuwe auto moet u onder andere denken aan kosten voor het transport, poetsen, de nulbeurt, recyclingsbijdrage, kentekenplaten en registratie. Omdat u de nieuwe auto niet kunt kopen zonder de bovenstaande kosten te maken, worden deze kosten nu standaard in de consumenten adviesprijs meegenomen. Bij occasions geldt dat u de auto kunt meenemen voor de geadverteerde prijs. U hoeft dus geen extra kosten te betalen voor de overschrijving of tenaamstelling van de auto.

We adviseren bij Van Mossel wel om voor een aanvullend afleverpakket te kiezen. We bieden verschillende pakketten die passen bij de wensen van u als klant. Deze pakketten bestaan uit diverse services en producten waarmee u uw auto nog completer, veiliger en mooier maakt.

Wij communiceerden zelf al actieprijzen inclusief afleverkosten naar onze klanten wanneer wij hen een persoonlijke aanbieding toestuurden. We vinden het dan ook goed dat nu ieder automerk en ieder autobedrijf verplicht wordt om dit te doen. Zo kunt u zelf een goed vergelijk maken en voorkomt het verrassingen achteraf.

Betaal ik nu dan ook bijtelling over deze afleverkosten?
Nee, u betaalt geen bijtelling over deze afleverkosten. U betaalt de bijtelling over de fiscale waarde van de auto, net zoals dit voorheen het geval was. De bijtellingspercentages worden per 1 januari 2017 aangepast naar 4% (volledig elektrisch) en 22% (alle overige motoren).

Wij hebben ons uiterste best gedaan om alle prijzen op onze website aan te passen naar de nieuwe prijzen. Indien u een prijs ziet, die onverhoopt niet juist is, stuur dan een mailtje naar marketing@vanmosselvkv.nl.

 

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht