Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel nieuws.

Diesel en benzine krijgen een andere naam aan de pomp

Bij de tankstations zijn naast de gebruikelijke stickers de nieuwe namen en symbolen op de pomp toegevoegd. Bij de slang voor benzine wordt met een cirkel weergegeven de letter E. Achter de letter E volgt een cijfer dat het percentage ethanol aangeeft: 5 of 10. De brandstof diesel is voorzien van een vierkante sticker met daarop een B. Het getal na de B geeft het maximumpercentage specifieke biodiesel-componenten aan dat erin verwerkt mag zitten. LPG blijft gewoon LPG.

De tankstations plakken de nieuwe stickers naast de nu bekende labels. Nieuwe voertuigen krijgen een sticker in het onderhoudsboekje en in de tankklep. Dit om aan te tonen welke brandstof voor de auto geschikt is. Twijfelt u over welke brandstof geschikt is voor uw auto, dan kunt u met ons contact opnemen. Ook op de website www.nieuwebrandstofstickers.nl vindt u meer informatie.

In de gehele Europese Unie en in IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Macedonië, Servië, Zwitserland en Turkije zijn tankstations verplicht de nieuwe namen zichtbaar te maken. Dat om te voorkomen dat iemand de verkeerde brandstof tankt.

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht