Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel nieuws.

Wie is de grootste fabrikant van elektrische auto’s?

Dit is een vraag die we regelmatig lezen of horen. Veel mensen denken dat Tesla dat is omdat zij alleen maar elektrische auto’s produceren en vaak in het nieuws zijn, maar is dat wel zo?

Het antwoord daarop is nee. De Renault-Nissan Alliantie is de grootste producent van elektrische auto’s in het eerste kwartaal van 2017! In het eerste kwartaal werden er 37.000 elektrische voertuigen geproduceerd door Renault-Nissan ten opzichte van 25.000 Tesla’s.

Meest verkochte volledig elektrische auto’s
De Nissan LEAF is in het eerste kwartaal het best verkochte elektrische model ter wereld. In Europa is de Renault ZOE het best verkochte volledig elektrische model, gevolgd door de LEAF. Inmiddels rijden er wereldwijd al ongeveer 50.000 volledig elektrische bedrijfswagens zoals de Nissan eNV200 en Renault Kangoo ZE in dichtbevolkte binnensteden in de wereld. Deze auto’s zorgen ervoor dat de uitstoot in deze steden verminderd wordt en hierdoor verbeterd de luchtkwaliteit op plekken waar dat ook echt nodig is.

Ook in Nederland behoren de Renault ZOE en Nissan LEAF tot de best verkochte volledig elektrische auto’s. Veel daarvan zijn afkomstig uit één van de VKV showrooms. Van Mossel was de eerste LEAF dealer in West Europa en daarmee voorloper op het gebied van elektrische mobiliteit in Nederland. Met de komst van de vernieuwde en verbeterde Renault ZOE en de aanwezigheid van de Nissan LEAF heeft Van Mossel het beste aanbod op het gebied van elektrische auto’s. Dit is een feit dat onderstreept wordt door de koppositie die beide modellen wereldwijd hebben!

Bron: Forbes.com

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht