Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel nieuws.

Van Mossel neemt automotive tak Indumij Groep over

  • Overname omhelst 8 vestigingen en bijna 200 medewerkers
  • Joint venture Van Mossel met VKV Groep (Renault/Nissan/Dacia) omgezet naar 100%-belang

Van Mossel Automotive Groep heeft het voornemen tot overname van de automotive tak van de Indumij Groep, de Renault/Dacia dealer in West-Brabant en Zuid-Holland. De transactie is voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt en is gepland om begin april dit jaar te worden afgerond.

Een gevestigde naam

Indumij, een afkorting voor Industriële Maatschappij voor Verbrandingsmotoren en Pompwerktuigen, is één van de grotere automotive ondernemingen en staat in de top 5 van grootste Renault-dealers van Nederland. Een bijzonder familiebedrijf dat ruim 130 jaar geleden werd opgericht. Na een aantal overnames heeft Indumij inmiddels 8 Renault vestigingen waarvan 4 met Dacia en 2 met een vestiging van het Indumij Occasion Center. Met bijna 200 medewerkers zet het bedrijf jaarlijks ruim € 100,- miljoen euro om en heeft het een plaats gevonden in de top 25 van de grootste autodealerholdings van Nederland.

Gewijzigde strategie Renault Nederland

De overname past in de strategie van Renault Nederland. De importeur wil haar dealernetwerk inkrimpen en het aantal contractpartners verder omlaag brengen. Voor Derk de Haas, eigenaar van Indumij, een mooie gelegenheid om zijn familiebedrijf in de vertrouwde handen van Eric Berkhof, CEO Van Mossel Automotive Groep over te laten gaan. Hij geeft aan: “Het is voor ons een weloverwogen keuze om de automotive tak van ons familiebedrijf over te dragen. Van Mossel is een toekomstbestendige club waar ik zeer veel vertrouwen in heb.” 

Eric Berkhof, Algemeen Directeur Van Mossel Automotive Groep voegt hieraan toe: “Door de overname creëren we een prachtig rayon voor de merken Renault en Dacia waar we op de juiste manier invulling aan zullen geven. We zijn er trots op het vertrouwen te hebben gekregen om dit mooie bedrijf voort te zetten volgens onze filosofie: alles onder één dak. Met eigen dealerbedrijven, een eigen op- en ombouw & signingbedrijf, eigen schadeherstelbedrijven, eigen leasemaatschappijen en de mogelijkheid tot het onderbrengen van verzekeringen en financieren bij ons, staat Van Mossel heel dicht bij de klant. 

Van Mossel neemt 100% belang in VKV Groep

Naast de overname maakt Van Mossel tevens bekend dat zij de huidige joint venture met de VKV Groep omzet van een 50%- naar een 100%-belang voor Van Mossel. De samenwerking dateert van eind 2018 en omvat het dealerschap van de merken Renault, Nissan en Dacia. Eric: “De overname van de tweede 50% is in goede harmonie gegaan met Marc en Peter van Kerkhof en Chris Visscher, de oprichters en aandeelhouders van de VKV Groep. Wij zijn hen zeer erkentelijk voor het tussentijds vertrouwen. Wij gaan verder met het huidige driekoppige directieteam en zijn tevens trots te melden dat hieraan Jean-Paul van Gurp als Algemeen Directeur Van Mossel Renault/Nissan/Dacia toegevoegd is.”  

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht