Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel nieuws.

Van Mossel behaalt voor 3e jaar op rij het certificaat Erkend Duurzaam

Van Mossel (Renault, Dacia, Nissan en Infiniti dealer) is sinds 2013 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf en heeft het certificaat ook dit jaar weer weten te behalen. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) en is het bewijs dat Van Mossel in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Van Mossel een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld onze afvalstoffen op een milieuvriendelijke wijze afvoeren en ook onze leveranciers toetsen op duurzaamheid.”

Ook als werkgever heeft Van Mossel zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Van Mossel zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van diverse goede doelen en (lokale) initiatieven.

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showrooms van Van Mossel staan dan ook schone en zuinige modellen. Bovendien biedt Van Mossel ook diverse volledig elektrische modellen aan zoals de Renault ZOE en Nissan LEAF. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu verkopen; ook in onze werkplaatsen wordt gewerkt met duurzame materialen en worden steeds meer werkprocessen gedigitaliseerd.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branche brede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit).

Klik hier om meer te lezen over het duurzaamheidsbeleid van Van Mossel.

Erkend-Duurzaam_banner-240x60_V1

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht