Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel nieuws.

VAN MOSSEL VKV GAAT STAP VERDER OP HET GEBIED VAN DUURZAAM ONDERNEMEN

Van Mossel is sinds 2013 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf en heeft het certificaat ook voor 2019 weer weten te behalen. Dit jaar gaat het bedrijf een stap verder en heeft het voor alle vestigingen het predicaat Erkend Duurzaam Plus weten te behalen. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) en is het bewijs dat Van Mossel in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

Erkend Duurzaam Plus heeft alle elementen van Erkend Duurzaam Basis, maar richt daarnaast de aandacht op het terugdringen van energie –en afvalstromen. Om de milieubelasting van het bedrijf te verminderen en tegelijkertijd ook kosten te beheersen en te besparen. Met de Erkend Duurzaam Plus certificering voldoet het bedrijf daarmee aan de Europese wetgeving over energie besparen, het Energy Efficiency Directive (EED).

“Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld onze afvalstoffen op een milieuvriendelijke wijze afvoeren en ook onze leveranciers toetsen op duurzaamheid.” – Peter van Kerkhof (Facilitair directeur Van Mossel).

Ook als werkgever heeft Van Mossel de zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Van Mossel haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van diverse goede doelen en (lokale) initiatieven.

“Na een aantal jaren het certificaat Erkend Duurzaam Basis ruim te hebben behaald, hebben we dit jaar gekozen om te gaan voor het Erkend Duurzaam Plus certificaat. We zijn er trots op dat onze inzet op het gebied van duurzaam ondernemen zijn vruchten afwerpt.” – Jeanine van Witzenburg (Projectleider Duurzaam ondernemen Van Mossel).

Erkend Duurzaam is hét duurzaamheidsprogramma van de mobiliteitsbranche dat wordt uitgevoerd door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Het IvDM is een stichting van de brancheorganisaties: BOVAG, FOCWA, RAI Vereniging en Stiba.

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht