Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel nieuws.

Van Mossel sponsort clinic (S)Cool on Wheels

Op dinsdag 16 februari kregen de leerlingen van groep 6a van de Rotondaschool Passewaaij in Tiel een bijzondere gastles van een docent van (S)Cool on Wheels. Door het project (S)Cool on Wheels leren de kinderen op een speelse manier hoe het is om een handicap te hebben en hoe moeilijk het soms voor mensen met een handicap is om mee te doen aan het dagelijkse leven. Deze clinic (S)Cool on Wheels wordt mogelijk gemaakt door Van Mossel.

Project (S)Cool on Wheels
(S)Cool on Wheels is een landelijk voorlichtingsproject van Fonds Gehandicaptensport voor kinderen in het basisonderwijs. Het project bestaat uit een theoriegedeelte in de klas en een sportclinic in de gymzaal.
De kinderen bekijken in de klas filmpjes over het dagelijks leven van mensen met een handicap en zij mogen vragen stellen aan de docent van (S)Cool on Wheels, Ger van Heugten, die zelf een lichamelijke handicap heeft. Op speelse en interactieve wijze leren de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap leveren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven.

Ook worden beelden vertoond van onder andere de Paralympische Spelen van 2012 in London. De indrukwekkende prestaties van sporters met een handicap maken veel indruk op de kinderen. Wat te denken van een zwemmer zonder armen, een hoogspringer met één arm en één been of een bladerunner? Kinderen leren hierdoor dat een beperking geen belemmering hoeft te zijn, maar dat daar wel keihard voor moet worden gewerkt. Ook leren zij welke sporten je met een handicap kunt doen en hoe belangrijk het is om te kunnen sporten, omdat niemand buiten spel mag staan.

Na het theoriegedeelte gaan de kinderen in de gymzaal zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap. De kinderen leren hoe je moet rijden in een rolstoel en spelen een partijtje rolstoelbasketbal.

De gastles wordt aangeboden door Van Mossel
De Renault, Dacia, Nissan en Infiniti dealer van Nederland is Van Mossel. Met vestigingen in Amsterdam, Culemborg, Gorinchem, Rotterdam, Spijkenisse, Tiel, Waalwijk, Wijk bij Duurstede en Zaltbommel is er altijd een vestiging bij u in de buurt.

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht