Afleveringen


Gemeente Zaltbommel

Gemeente Zaltbommel

Van Mossel heeft een elektrische auto, een Nissan LEAF, mogen leveren aan het college van de gemeente Zaltbommel. Het gaat om één auto waar de burgemeester en de vier wethouders van gebruik kunnen maken als ze voor het werk ergens naar toe moeten.

Op dit moment gebruiken de collegeleden hun eigen auto’s voor deze ‘dienstreizen’. In totaal rijden ze ongeveer 20.000 kilometer per jaar. Daarmee stoten ze bij elkaar 2800 kilo CO2 uit. Met de elektrische auto is dat nog maar 900 kilo CO2.

Groene stroom

“Maar dan moet je natuurlijk wel groene stroom gebruiken”, zegt wethouder Adrie Bragt, die onder andere het gemeentelijk wagenpark in zijn portefeuille heeft. “Dat is in Zaltbommel gelukkig geen probleem, wij gebruiken op het gemeentekantoor alleen maar groene stroom.” Het wagenpark van de gemeente is dit jaar aan vervanging toe. “We gaan zoveel mogelijk dieselauto’s vervangen door elektrische auto’s”, aldus wethouder Bragt.

Toezichthouders

Zo krijgen ook de bode van de gemeente en de toezichthouders een elektrische auto tot hun beschikking. De wat grotere auto’s van de buitendienst blijven voorlopig gewoon op fossiele brandstof rijden. “Die vervoeren vaak zware lading en werken in een groot gebied.”

Extra laadpalen

De gemeente heeft twee extra laadpalen geïnstalleerd op de parkeerplaats bij het gemeentekantoor aan de Hogeweg. De nieuwe Nissan Leaf wordt woensdag officieel door de dealer overhandigd aan het gemeentebestuur.

Bron: het Kontakt

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht