Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Nissan nieuws.

Drone kruist degens met Nissan GT-R in sprint

  • Krachtige, hightech racedrone versus nieuwe Nissan GT-R op Silverstone
  • Spectaculaire race als voorproefje op GT-R-festijn Goodwood Festival of Speed
  • Zie hier de videoregistratie: https://www.youtube.com/watch?v=ARHjF3T7MKI

Nissan heeft de presentatie van de nieuwe GT-R opgeluisterd met een spectaculaire stunt. Op het circuit van Silverstone nam de legendarische sportauto het op tegen een van de snelst accelererende FPV (First Person View) racedrones ter wereld. In de sprint is de drone de GT-R wel te snel af, maar op topsnelheid legt hij het af tegen Nissans sportauto.

Nissan heeft de GT-R-drone laten bouwen om de nieuwe versie van de GT-R-sportauto rijdend op het circuit vanuit de lucht te filmen. De drone is speciaal voor races ontworpen en is zeer gestroomlijnd. De drone sprint vanuit stilstand naar 100 km/uur in slechts 1,3 seconden, ruim twee keer zo snel als de GT-R. De racedrone haalt een topsnelheid van 185 km/uur, de auto zet daar 315 km/uur tegenover.

Nissan NISMO-rijder Ricardo Sanchez zat bij de krachtmeting op het circuit aan het stuur van de nieuwe GT-R, terwijl James Bowles, British National Drone Racing-kampioen 2015, de drone bestuurde. Beide machines zijn ook te bewonderen op het Goodwood Festival of Speed (23 t/m 26 juni a.s.).

Heeft u interesse in de Nissan GT-R? Kom dan naar hét Nissan High Performance Center van Nederland: VKV Nissan Amsterdam.

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht