Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Nissan nieuws.

EVent bij VKV Nissan in Amsterdam

Op dinsdag 22 maart werd de 5e verjaardag van de Nissan LEAF in Nederland én de start van de Nissan Electric Club gevierd.

Het was op 22 maart exact 5 jaar geleden dat de eerste Nissan LEAF werd afgeleverd in Nederland. Destijds werden er in 1 keer 82 Nissans LEAF afgeleverd bij VKV Nissan Amsterdam. Dit was dan ook een logische locatie om het EVent te organiseren. Inmiddels rijden er bijna 2.500 Nissans LEAF op de Nederlandse wegen en is het gamma met elektrische auto’s bij Nissan uitgebreid met de Nissan eNV200 en Evalia.

De 5e verjaardag van de Nissan LEAF in Nederland werd gecombineerd met de oprichting van de Nissan Electric Club, dé club voor enthousiaste en betrokken Nissan-EV rijders. De Nissan Electric Club is een officiële club, maar geen officiële Nissan club. De club is opgericht om kennis en enthousiasme van Nissan EV-rijders te delen. Op de website van de club (www.nissanelectricclub.nl) staat een forum dat bedoeld is om diverse vragen van personen zonder EV-ervaring te beantwoorden vanuit het perspectief van de gebruikers. Daarnaast is het plan om elk jaar 1 of 2 events te organiseren.

Tijdens het EVent vertelde Maarten Steinbuch over de toekomst van het elektrisch rijden en werd de nieuwe LEAF 30 kWh gepresenteerd. Dit nieuwe model bevat een belangrijke update aan de batterij, waardoor de actieradius stijgt tot 250 kilometer. Deze verbeterde Nissan LEAF staat bij VKV Nissan klaar voor een proefrit, kom en ervaar zelf hoe het is om te rijden in een elektrische auto!

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht