Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Nissan nieuws.

Geheel nieuwe Nissan JUKE: sportieve coupé crossover met innovatieve veiligheidsvoorzieningen

De geheel nieuwe Nissan JUKE is toonaangevend met zijn onnavolgbare combinatie van stijl, (rij)plezier en geavanceerde technologie. Niet eerder bood een Nissan zoveel connectiviteitsmogelijkheden. De nieuwe JUKE gaat binnenkort in productie in Nissans fabriek in Sunderland (V.K.). De auto is leverbaar vanaf € 23.990,-.

De nieuwe JUKE is voorzien van een gedownsizede, compacte en lichte turbo-benzinemotor die weliswaar zuinig is, maar ook uitstekende prestaties levert. Voor het eerst is de JUKE ook met een zeventraps automaat met dubbele koppeling (DCT) leverbaar, die zowel automatisch als met flippers achter het stuurwiel te bedienen is. De aandrijflijn en het nieuwe onderstel maken de JUKE een verfijnde en zeer plezierig rijdende auto, die niet alleen efficiënt is, maar ook exceptionele veiligheid biedt.

Atletisch design

De Nissan JUKE is volwassen geworden, maar heeft zijn jeugdige karakter behouden met een modern in- en exterieur. Daarmee is de nieuwe JUKE opnieuw de maatstaf in het segment van de compacte crossover. Met zijn coupéachtige design, uitstraling van een crossover en afmetingen van een compacte hatchback biedt de nieuwe JUKE ‘het beste van alle werelden’ en is hij perfect geschikt voor gebruik in de stad én daarbuiten.

De JUKE heeft iconische designdetails als de kenmerkende ronde koplampen behouden, zodat de auto direct herkenbaar is. Om hem nog meer te laten opvallen en moderner te maken, zijn de lampen voorzien van een Y-vormige led-lichtsignatuur die Nissans kenmerkende V-Motion-grille aanvult. De 19-inch lichtmetalen velgen geven de nieuwe JUKE een indrukwekkend en sportief aanzien. Het ogenschijnlijk zwevende dak en flanken met scherpe lijnen geven het uiterlijk van de JUKE een hoogwaardige uitstraling. Er zijn voor de JUKE elf carrosseriekleuren beschikbaar en drie kleuren voor het dak. Daarmee onderscheidt de JUKE zich met kleurencombinaties die elkaar aanvullen of juist contrasteren.

Ook het interieur van de JUKE is geheel nieuw ontworpen, met meer ruimte en moderne technologie. Achterin is de knieruimte gegroeid met 5,8 centimeter en de hoofdruimte met 1,1 centimeter. De bagageruimte is met 20 procent toegenomen tot 422 liter. Het interieur is afgewerkt met hoogwaardige materialen die er fraai uitzien en meer comfort bieden, én met sfeerverlichting. De zachte stoffen op het dashboard, de portieren en de vloer zorgen voor een premium gevoel. Monoform-stoelen met een rugleuning uit één stuk ogen sportief, bieden veel comfort en zijn naar keuze bekleed met Alcantara® of leder.

Personaliseer de JUKE met N-Design

Wie zijn nieuwe JUKE een eigen stijl wil geven, kan kiezen voor de nieuwe uitvoering N-Design, die de bekende uitvoeringen Visia, Acenta, N-Connecta en Tekna aanvult. Indrukwekkende, gepolijste 19-inch lichtmetalen velgen accentueren de sportieve en dynamische looks van de JUKE. Om ook het interieur te personaliseren kunnen kopers kiezen uit drie combinaties voor de afwerking van de zitplaatsen, het dashboard, de portierbekleding en de armsteunen. Het Life Style White-pakket voorziet in kunstleder in wit en zwart, het Chick Black-pakket bevat zwarte Alcantara® met leder en het Active Orange-pakket biedt lederen bekleding in oranje en zwart. Alle pakketten geven het interieur een hoogwaardige uitstraling. In totaal zijn er veertien interieur- en exterieurcombinaties mogelijk.

Geavanceerde technologie

Nissan biedt voor de JUKE geavanceerde assistentiesystemen en infotainmentopties die rijden veiliger, eenvoudiger en plezieriger maken. De veiligheidssystemen aan boord zijn onder meer Emergency Braking met voetgangers- en fietsersherkenning, Intelligent Speed Assist met Traffic Sign Recognition, Intelligent Lane Intervention, Rear Cross Traffic Alert en Blind Spot Intervention.

Met Blind Spot Intervention heeft de JUKE de primeur in dit segment. Het waarschuwt de bestuurder als een auto in de dode hoek schuilgaat en leidt de JUKE terug in zijn rijstrook om een aanrijding te voorkomen.

De nieuwe Nissan JUKE staat vanaf eind november in de showroom. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Ontvang het laatste NISSAN JUKE nieuws

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht