Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Nissan nieuws.

Nissan Ariya: volledig elektrische coupé crossover voor een nieuw tijdperk

Nissan heeft de volledig nieuwe, elektrische Nissan Ariya coupé crossover aan de wereld getoond. Daarmee start het merk een nieuw hoofdstuk voor elektrische Nissan-modellen. De Nissan Ariya beleefde zijn werelddebuut via een virtueel evenement, gehost vanuit het binnenkort te openen Nissan Pavilion in Yokohama.

De Nissan Ariya – de eerste volledig elektrische coupé crossover van het merk – biedt een krachtige acceleratie, een soepele en stille rijervaring en een interieur met een luxueuze haast lounge-achtige sfeer. De autonome rijfuncties maken rijden minder stressvol, de persoonlijke assistentie met stembediening en naadloze connectiviteit vergroten het zelfvertrouwen onderweg en creëren een prettige omgeving voor bestuurder en passagiers. Met een geschatte actieradius tot 500 kilometer (WLTP, onder voorbehoud van homologatie) is de Nissan Ariya de perfecte partner voor zowel dagelijks woon-werkverkeer als roadtrips.

De Nissan Ariya is grotendeels gebaseerd op de gelijknamige conceptcar die op de 2019 Tokyo Motor Show werd getoond. Met de IMx op de 2017 Tokyo Motor Show werd al naar de nieuwe Nissan gehint. Het is het eerste productiemodel dat de nieuwe, elektrische merkidentiteit van Nissan laat zien. De Nissan Ariya wijst de weg naar een nieuw tijdperk waarin elektrificatie, geoptimaliseerd platformgebruik en naadloze AI-voertuigtechnologie de standaard zijn.

“De Nissan Ariya is een werkelijk prachtige en bijzondere auto”, zegt Ashwani Gupta, Chief Operating Officer bij Nissan. “De auto stelt je in staat om verder te reizen op een gemakkelijke en comfortabele manier. De Ariya is ontworpen om indruk te maken en om uit te drukken waar Nissan naar streeft: het verbeteren van de levens van klanten.”

De Nissan Ariya wordt gebouwd op een volledig nieuw EV-platform, dat is ontwikkeld door de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. De Ariya is de ultieme uitdrukking van Nissan Intelligent Mobility, de merkstrategie die de aantrekkingskracht van de auto’s versterkt en helpt om de ultieme ambitie waar te maken: een toekomst zonder emissie of dodelijke ongevallen in het autoverkeer.

De Nissan Ariya omvat de drie hoofdpijlers van Nissan Intelligent Mobility (Intelligent Power, Intelligent Drive en Intelligent Integration) en combineert geavanceerde elektrische aandrijftechnologie met een nieuw niveau van een naadloze connectiviteit tussen mens en machine. De Nissan Ariya biedt een volledig nieuwe rijbeleving.

Intelligent Power: geweldige EV-prestaties onder vele omstandigheden

De volledig elektrische aandrijflijn van de Nissan Ariya is een voorbeeld van naadloze integratie van geavanceerde EV-technologie. Het spannende potentieel van emissievrije mobiliteit wordt naar het volgende niveau gebracht door uitstekende vermogensafgifte, hoge laadvermogens en een grote actieradius te combineren.

Met vijf kernmodellen voor de Europese markt, waaronder twee- en vierwielaangedreven versies, beantwoordt de Nissan Ariya aan de behoeften van een grote groep klanten.

De Ariya 63 kWh met tweewielaandrijving is ideaal voor stedelijke forenzen die voor hun nieuwe EV zoeken naar kwaliteit en stijl. De Ariya 87 kWh met tweewielaandrijving vult de 63 kWh aan met een opgewaardeerde aandrijflijn en extra actieradius voor wie vaker langere ritten wil maken.

De Ariya e-4ORCE 63 kWh met vierwielaandrijving biedt een aantrekkelijke balans tussen prijs en prestaties in zijn segment. Met vrijwel geen enkel compromis voor de actieradius biedt dit model goede prestaties en nieuwe technologieën. Zo heeft hij twee elektromotoren en e-4ORCE technologie die zorgt voor een uitgebalanceerde en voorspelbare vermogensverdeling over de vier wielen. De Ariya e-4ORCE 87 kWh met vierwielaandrijving biedt een grotere actieradius in combinatie met pure kracht. Het topmodel Ariya e-4ORCE 87 kWh Performance profiteert van een hoger vermogen en is de beste combinatie van prestaties en technologie.

Zowel met twee- als vierwielaandrijving brengen de kracht en prestaties van de Ariya weer plezier in het dagelijkse woon-werkverkeer spoort hij aan om meer te ontdekken. Daarbij helpt ook het trekvermogen van tot 1.500 kg.

In Europa zullen vijf versies van de Nissan Ariya geleverd worden

Europese specificatiesAriya (2WD)Ariya (4WD – e-4ORCE)
 63 kWh87 kWh63 kWh87 kWh87 kWh Performance
Batterijcapaciteit *Batterijcapaciteit geschat, onder voorbehoud van homologatie65 kWh (nominaal) 63 kWh (bruikbaar)90 kWh (nominaal) 87 kWh (bruikbaar)65 kWh (nominaal) 63 kWh (bruikbaar)90 kWh (nominaal) 87 kWh (bruikbaar)90 kWh (nominaal) 87 kWh (bruikbaar)
Vermogen160 kW178 kW205 kW225 kW290 kW
Koppel300 Nm300 Nm560 Nm600 Nm600 Nm
Acceleratie (0-100 km/h)7,5 sec.7,6 sec.5,9 sec.5,7 sec.5,1 sec.
Topsnelheid160 km/h160 km/h200 km/h200 km/h200 km/h
Geschatte actieradius *Schatting op basis van WLTPTot 360 kmTot 500 kmTot 340 kmTot 460 kmTot 400 km
Lengte4595 mm
Breedte1850 mm
Hoogte1660 mm
Gewicht (afhankelijk van versie en uitrusting)1.800 – 2.300 kilo
Wielbasis2775 mm
Inhoud bagageruimte2WD: LHD 468 L, RHD 466 L 4WD: LHD 415 L, RHD 408 L
LaadtypeCCS (voor Europa)
Bandenmaat (voor en achter)235/55 R19 255/45 R20 (optioneel)

De hierboven genoemde specificaties gelden per juli 2020 en zijn onder voorbehoud van homologatie.

Modelnamen, functies en specificaties kunnen per markt verschillen.

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht