Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Nissan nieuws.

Nissan GT-R NISMO voor modeljaar 2020 nóg beter op hoge snelheden

De Nissan GT-R is voor modeljaar 2020 voorzien van verbeteringen op basis van ervaringen uit de racerij. In combinatie met gewijzigde afstellingen zorgt dat voor ultiem, maximaal prestatievermogen. De GT-R NISMO van modeljaar 2020 is ontwikkeld tot een zeer uitgebalanceerde maar nog steeds extreme sportauto.

Ontworpen voor profs, gebouwd voor iedereen

De exclusiefste en krachtigste GT-R-versie onderscheidt zich door de hoeveelheid koolstofvezel die is toegepast in de auto: de bumpers, de voorspatborden, de motorkap en het dak, de dorpelbekleding, de kofferdeksel en de achterspoiler. Elk component is verder verbeterd voor een lager gewicht, meer downforce en betere aerodynamica.

De voorspatborden lijken nu sterk op die van de GT3 GT-R. Ventilatieopeningen voeren de hitte af uit de motorruimte en zorgen voor uitzonderlijke downforce op de voorwielen, zonder extra luchtweerstand op te wekken. Ze verlagen zelfs de luchtweerstand, doordat ze de luchtstroming langs de carrosserie verbeteren. Daarbij is er speciaal voor gezorgd dat die luchtstroming de achterspoiler niet bereikt, waardoor de stabiliteit op hoge snelheid optimaal is. Een nieuwe persmethode geeft de koolstofvezel kap een compacte structuur, wat ook weer gewicht bespaart.

Bij het ontwerp van de exclusieve stoelen in de GT-R NISMO is prioriteit gegeven aan het fixeren van de positie van de schouderbladen en de lagere delen van het lichaam, zodat de bestuurder nog meer het gevoel krijgt dat hij één is met de auto.

De perfectie voorbij

De verbeterde zestrapstransmissie met dubbele koppeling is voorzien van een verfijnde ‘R-modus’, waarbij de transmissie niet alleen sneller schakelt, maar ook de keuze van de versnelling optimaliseert, vooral bij het accelereren vanuit bochten. Het adaptieve schakelprogramma past het schakelpatroon aan aan de rijstijl van de rijder. Dat betekent dat de transmissie comfortabel op- en terugschakelt bij straatgebruik en met brute kracht op het circuit, zonder dat de bestuurder de schakelmodi handmatig moet aanpassen.

Het kenmerkende uitlaatgeluid van de Nissan GT-R wordt extra versterkt dankzij een nieuwe titanium einddemper met titanium uitlaatmonden met gepolijste blauwe randen.

Op het gebied van wegligging en weggedrag kent de Nissan GT-R NISMO van modeljaar 2020 geen gelijke. De verder verbeterde afstelling van de wielophanging verhoogt de stabiliteit in bochten terwijl de demping soepeler is. De besturing van de GT-R NISMO is preciezer en meer lineair dan voorheen, zodat bij snelheden tot wel 300 km/uur minder kleine stuurcorrecties nodig zijn.

De 3.8 V6-motor met twinturbotechniek en 600 pk vermogen is ongewijzigd. De vernieuwde GT-R Nismo is binnenkort te bestellen, de prijs is nog niet bekend.

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht