Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Nissan nieuws.

Nissan springt toekomst tegemoet met compleet nieuwe Micra

Nissan presenteert de vijfde generatie Micra. Het model beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Parijs en markeert een compleet nieuwe benadering van de B-segmentauto. Hij is net zo gedurfd als revolutionair en vernieuwend. 

De nieuwe Nissan Micra is specifiek voor de Europese markt ontworpen en ontwikkeld. De carrosserie is lager, breder en langer dan zijn voorgangers, terwijl hij ook meer interieurruimte biedt. De Micra is leverbaar met geavanceerde, compacte turbomotoren, staat op een wendbaar onderstel en is voorzien van een heel spectrum innovatieve veiligheidsvoorzieningen.

‘Evenals de eerste Micra van meer dan dertig jaar geleden zorg de nieuwe, vijfde generatie voor een revolutie in het segment van de compacte hatchbacks’, aldus Carlos Ghosn, CEO van Nissan Motor Company. ‘Nissan legt met de nieuwe Micra de lat in het B-segment een stuk hoger en voldoet hiermee aan de steeds hogere eisen en verwachtingen van de klant. Net als de kenmerkende QASHQAI en JUKE versterkt de nieuwe Micra Nissans toppositie op het gebied van design. Hij laat ook zien dat Nissan wil concurreren op het hoogste niveau in het Europese B-segment, het grootste B-segment ter wereld, waar ook de concurrentie het hevigst is.’

Styling
De nieuwe Micra volgt de vormgeving van de Sway Concept, die in 2015 te zien was op de Autosalon van Genève. Hij belichaamt de nieuwste designtaal van Nissan. Kenmerkende details zijn de typerende V-motion-grille – het startpunt van de karakteristieke lijn die helemaal tot de achterzijde van de auto doorloopt – en de boomerangvormige achterlichten. Het schijnbaar zwevende dak creëert een ruimtelijk gevoel.

De in de C-stijl verborgen deurgrepen van de achterportieren en de vloeiende daklijn die overloopt in de dakspoiler verfraaien het design en verbeteren de aerodynamica. Verder wordt de uitstraling van de nieuwe Micra versterkt door de keuze uit tien levendige carrosseriekleuren, waaronder Energy Orange. Met alle opties om zowel het uiterlijk en het interieur te personaliseren, zijn er 125 verschillende variaties mogelijk.

Nissan heeft veel aandacht besteed aan het comfort van de bestuurder. De zitpositie is verlaagd, de bestuurdersstoel en het stuurwiel bieden vele verstelmogelijkheden, terwijl de pedalen en de versnellingspook op de ideale positie geplaatst zijn. Dankzij de grotere breedte en wielbasis is de binnenruimte van de Micra een van de grootste in het segment. De unieke vormgeving van het dashboard geeft het interieur een lichte en ruime uitstraling.

Technologie aan boord
De nieuwe MIcra is de eerste Nissan in het B-segment met een zeer uitgebreide reeks veiligheidsvoorzieningen onder de noemer Nissan Intelligent Driving. Het gaat om technologie die normaliter is voorbehouden aan auto’s in hogere segmenten, waaronder Lane Departure Prevention (primeur in dit segment) en Intelligent Emergency Braking met voetgangerssignalering (primeur voor Nissan in Europa). Ook Intelligent Around View Monitor, Traffic Sign Recognition, High Beam Assist en Blind Spot Warning zijn leverbaar. Deze voorzieningen zijn de bouwstenen voor autonoom rijden en vormen een integraal bestanddeel van Nissans filosofie Intelligent Mobility.

Een exclusief detail van de nieuwe Micra is het geheel nieuwe Bose Personal Sound-systeem met zes speakers. Dat is ontwikkeld in samenwerking met Nissan. Deze unieke geluidsinstallatie is op de bestuurder toegesneden, met twee Bose UltraNearfield-speakers, gecombineerd Bose PersonalSpace Virtual Audio Technology in de hoofdsteun van de bestuurdersstoel. Daardoor ervaart de bestuurder een opvallende diepgang van de muziek. Verder genieten de inzittenden van nieuwe Bose Super65-speakers in de voorportieren krachtige, lage tonen en tweeters in de A-stijlen voor de kraakheldere hoge tonen.

De Micra wordt standaard geleverd met een centraal geplaatst 7-inch beeldscherm waarmee het audio- en navigatiesysteem, downloadbare apps en Siri-stembediening via Apple CarPlay zijn te bedienen.

Onderstel en aandrijflijn
De nieuwe Nissan Micra is uitgerust met Active Ride Control voor nog meer rijcomfort. Active Trace Control beperkt onderstuur en optimaliseert de stabiliteit zodat rijplezier, veiligheid en zekerheid optimaal samengaan. Dit zijn innovatieve systemen die tot op heden waren voorbehouden aan de Nissan QASHQAI en X-TRAIL. Een nieuwe, borstelloze elektrische stuurbekrachtiging – die meer stuurgevoel biedt en prettiger aanvoelt – is ook leverbaar.

Verder is extra aandacht besteed aan de geluidsisolatie en de aerodynamica. Dankzij het samenspel van de dakspoiler en de zijspoilers heeft de Micra een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,29 – buitengewoon laag voor een hatchback. Dat beperkt het windgeruis en vergroot het comfort.

De nieuwe Micra is vanaf de introductie leverbaar met keuze uit drie geavanceerde motoren: de 0,9-liter driecilinder turbobenzinemotor en de 1,5-liter turbodiesel. Beide hebben een vermogen van 66 kW (90 pk). Daarnaast is er ook een turboloze 1,0-liter benzinemotor bestelbaar met een vermogen van 55 kW (73 pk). Met deze motoren, in combinatie met de uitstekende aerodynamica, maakt Nissan weer een belangrijke stap voorwaarts in het kader van Nissan Intelligent Power.

De nieuwe Micra introduceert in het B-segment een unieke mix van opvallend design, nieuwe intuïtieve technologie en zelfverzekerde wendbaarheid en prestaties. Hij zal hoe dan ook opvallen met zijn kenmerkende vormgeving en opvallende kleuren. En zijn ruime interieur en geavanceerde voorzieningen spreken kopers aan die méér verwachten van hun hatchback in het B-segment, maar ook kopers die vanuit een grotere auto willen overstappen naar een kleinere.

 

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht