Tips & Trucs

Een goed onderhouden Nissan is veiliger en kan u kosten besparen. Daarom een paar tips om uw Nissan in perfecte staat te houden:

1. Luister naar uw Nissan
Als uw Nissan tijdens het rijden ineens een geluid maakt dat u niet kent, probeer dan goed te luisteren. Zo kunt u beter aan één van onze VKV Nissan monteurs uitleggen wat u hoort, weten de monteurs sneller wet wat er mis is en kunt u dus weer sneller met uw Nissan de weg op.

2. Wees goed voorbereid op het weer
U kunt uw auto beschermen tegen UV-straling, extreme temperatuur, modder en pekel. Kijk bijvoorbeeld eens naar een autohoes. Kleine krasjes kunt repareren met een lakstift. Deze kunt u uiteraard bij uw VKV Nissan vestiging bestellen. Zelfs een regelmatige poetsbeurt maakt uw auto meer ‘weerbaar’.

3. Rij bewust
Het is aan te raden om rustig op te trekken en rustig te rijden als de motor nog niet warm is. Door wat bewuster te rijden belast u de motor minder, slijten banden minder en bespaart u veel brandstof. Door te anticiperen, vaker af te remmen op de motor en uw auto te laten uitrollen, gaan bovendien uw remblokken langer mee.

Bekijk ook: Het Nieuwe Rijden rijstijl tips

4. Lees het instructieboekje van uw Nissan goed door
Hoe bedient u uw Nissan optimaal? Wat is het onderhoudsinterval van uw Nissan? Bij uw Nissan heeft u een instructieboekje ontvangen waar dit allemaal in staat. Het is zeker de moeite waard dit door te nemen!

5. Pak kleine problemen op tijd aan
Het uitstellen van kleine reparaties kan voor grotere problemen en kosten zorgen. Uw Nissan gaat bovendien langer mee wanneer u ook kleinere mankementen direct verhelpt.

6. Zorg goed voor de motor
Met het ouder worden van uw Nissan raakt de motor van binnen vervuild. Er zijn verschillende stoffen die u kunt toevoegen aan de brandstof of motorolie om de motor inwendig te reinigen. Onze VKV Nissan service adviseurs kunnen u hier alles over vertellen.

7. Controleer uw banden regelmatig
Met goede banden rijdt u veiliger en comfortabeler. Het is beter om uw banden bij 2,5 millimeter profiel te vervangen (min. 1,6 mm is verplicht). U kunt uw banden checken met een profielmeter.

8. Vervang remblokken op tijd
Heeft u last van remmen die geluid maken? Het is dan mogelijk dat de remblokken van uw auto dan doorgesleten zijn. Het loont om dat voor te zijn en remblokken af en toe te laten checken. Door ze op tijd te vervangen blijven de remschijven goed.

9. Hou de vloeistoffen op peil
Controleer maandelijks niet alleen het oliepeil in de motor, maar ook de remolie en koelvloeistof. Doe een extra check als u op vakantie gaat. Heeft u een Nissan+ Card? Dan worden de vloeistoffen gratis bij ons bijgevuld.

10. Onderhoud uw Nissan volgens het fabrieksschema
Nissan schrijft een bepaald onderhoudsinterval voor. Om uw Nissan zo goed mogelijk te verzorgen is het noodzakelijk om dit schema te volgen. Het onderhoudschema staat in uw instructieboekje. Heeft u hier een vraag over? Neem dan contact op met uw VKV Nissan vestiging.