Historie Van Mossel VKV

Van Mossel VKV komt voort uit een joint venture tussen van Mossel Automotive Groep en de VKV Groep. Hiermee hebben Van Mossel en de VKV Groep een eerste stap gezet naar een succesvolle samenwerking en een mooie toekomst.

De VKV Groep (Van Kerkhof & Visscher Groep) is in 2001 ontstaan uit een fusie tussen Autobedrijf van Kerkhof uit Wijk bij Duurstede en Visscher A.C.G. uit Tiel. De VKV Groep is anno 2017 dealer van de merken Renault, Nissan, Dacia en INFINITI. Vele ontwikkelingen en overnames hebben het bedrijf gemaakt tot wat het nu is. Dit maakt dat we als VKV met trots terugkijken op onze 90-jarige historie.

De VKV Groep is een sterk merk, waar jarenlang zorgvuldig aan is gebouwd en dat door alle VKV’ers een warm hart wordt toegedragen. Een bundeling met de naam Van Mossel voegt daar een extra dimensie aan toe, we zijn dan ook echt trots op onze nieuwe naam: Van Mossel VKV.

De VKV Groep – ruim 90 jaar historie
Het Autobedrijf van Kerkhof werd in 1926 opgestart door Jo van Kerkhof in een klein schuurtje aan de Hoogstraat in Wijk bij Duurstede. In 1932 verhuisde de familie van Kerkhof naar de Veldpoortstraat in dezelfde stad. In augustus 1956 werd het pand aan de Zandweg geopend en in 1967 nam Cor van Kerkhof het bedrijf over van zijn vader. Rond 1970 ging het bedrijf in zee met Renault en in 1993 werden er twee Renault dealerbedrijven (Leerdam en Culemborg) toegevoegd aan het autobedrijf. Enkele jaren na deze expansie besloot het autobedrijf Van Kerkhof om te fuseren met autobedrijf Visscher A.C.G.

Autobedrijf Visscher kent zijn oorsprong aan de Kerkstraat te Tricht waar Aart Visscher in 1951 begint met de reparatie van automobielen. Naast reparatie worden er in die tijd ook al tweedehands auto’s verkocht. In 1962 is met Simca het eerste dealerschap een feit. Het bedrijf breidt gestaag uit met een vestiging in Gorinchem (1962) en Culemborg (1972). In 1981 start Chris Visscher een Renault vestiging in Geldermalsen. Enkele jaren later verhuisde het bedrijf naar Tiel waar in 2001 de samenwerking met Autobedrijf van Kerkhof wordt gestart.

Na de fusie is de VKV Groep in rap tempo gegroeid. In korte tijd werden er diverse overnames gedaan. De VKV Groep is uitgegroeid naar 14 vestigingen in onder andere Amsterdam, Gorinchem, Rotterdam, Tiel, Spijkenisse, Waalwijk en Zaltbommel.

Van Mossel VKV – Nog steeds een familiebedrijf
Ondanks dat het bedrijf inmiddels 14 vestigingen en ruim 270 medewerkers heeft, is het nog steeds een echte familiebedrijf. Zo zijn de kleinzonen van de oprichter, Marc en Peter van Kerkhof, nog steeds in het bedrijf werkzaam als respectievelijke financieel directeur en facilitair directeur en is kleindochter Mariëlle ten Heuvel-van Kerkhof werkzaam op de afdeling HR. Chris Visscher is als aandeelhouder en adviseur verbonden aan Van Mossel VKV.