Van Mossel Duurzaam

Van Mossel Renault, Dacia en Nissan Duurzaam

Bij Van Mossel Renault, Dacia en Nissan zien we het als onze plicht zorg te dragen voor Mens, Milieu en de Maatschappij. We willen dit bereiken door meetbare bijdragen te leveren. Dit betekent milieuvriendelijk werken en onszelf blijven afvragen of onze activiteiten de beste combinatie zijn tussen duurzaam en prijsbewust. Om kwaliteit te kunnen leveren werken we in een schone, veilige en prettige omgeving. Van Mossel Renault, Dacia en Nissan wil een vernieuwende maar degelijke uitstraling hebben met zorg voor onze medewerkers, werkomgeving en milieu. Hieronder staan enkele voorbeelden van de vele activiteiten die de Van Mossel Renault, Dacia en Nissan onderneemt op het gebied van Mens, Milieu en Maatschappij.

Mens

  • We bieden onze medewerkers een intern opleiding- en coaching programma
  • We voeren jaarlijks een medewerkerstevredenheidsonderzoek uit
  • We organiseren regelmatig preventieve activiteiten zoals tiltrainingen en werkplekvoorlichting

Milieu

  • We voeren ons afval op een zo duurzaam mogelijke manier af via gecertificeerde bedrijven
  • We proberen zoveel mogelijk samen te werken met bedrijven die ook duurzaam ondernemen
  • We promoten het gebruik van milieuvriendelijke producten (elektrische auto’s)
  • We bieden milieuvriendelijke opties als vervangend vervoer, bijv. een leenfiets of een elektrische huurauto.

Maatschappij

  • We ondersteunen lokale instellingen en (sport)verenigingen
  • We leveren onze bijdrage aan diverse goede doelen en initiatieven
  • We zijn een erkend Leerbedrijf en bieden stageplaatsen

Certificaat Erkend Duurzaam

Sinds 1 september 2013 is Van Mossel Renault, Dacia en Nissan een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door Auto Recycling Nederland (ARN). Het certificaat is het bewijs dat Van Mossel Renault, Dacia en Nissan in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd. Het certificaat is een jaar lang geldig. Kijk voor meer informatie op http://www.bovag.nl/over-bovag/erkend-duurzaam

Het nieuwe rijden

Het programma Het Nieuwe Rijden (HNR) stimuleert automobilisten, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders over te gaan tot een energie-efficiënter aankoop-, reis- en rijgedrag. Dat via uiteenlopende projecten, maar ook via rijstijltips en trainingen. Doel van het programma is een reductie van minimaal één megaton CO2 in drie jaar. Interesse in de tips van Het Nieuwe Rijden? Kijk dan op http://www.hetnieuwerijden.nl/ .

Binnen Van Mossel Renault, Dacia en Nissan is een projectleider Duurzaam ondernemen aanwezig. Opmerkingen, aanbevelingen of vragen kunt u mailen naar duurzaam@vanmosselvkv.nl.