Afleveringen


Evides Waterbedrijf

Evides Waterbedrijf levert 24 uur per dag 365 dagen per jaar, veilig, schoon én smakelijk drinkwater aan 2,5 miljoen klanten en het bedrijfsleven in Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en de Brabantse Wal. Evides streeft net als de Van Mossel naar het verduurzamen van hun bedrijfsprocessen. Wij spraken hier over met René van Leeuwen, wagenparkbeheer van Evides.

Evides heeft een strategie omtrent mobiliteit & duurzaamheid. Kun je daar iets meer over vertellen?

Evides heeft als doelstelling om in 2025 CO2 neutraal te zijn, dus ook het wagenpark. Daar waar mogelijk worden er nu al elektrische auto’s ingezet. Daarnaast volgen we de ontwikkelingen op de voet. Voor personenauto’s zie je al de nodige ontwikkelingen in het vergroten van de actieradius. Bij het bestelautosegment zijn er nog wel wat uitdagingen, al zie je dat ook hier vervolgstappen worden gezet.

Waarom past elektrisch rijden zo goed bij Evides?

Elektrisch rijden is duurzaam, laadoplossing is redelijk eenvoudig te realiseren en bijna overal verkrijgbaar t.o.v. waterstof. Door de ontwikkelingen in actieradius kunnen we deze auto’s ook breder binnen onze organisatie inzetten. Er blijft nog wel een uitdaging in het bestelauto-segment.

Op welke manier regelen jullie de laadinfra in naar de toekomst toe?

Een deel van onze medewerkers met een persoonsgebonden bedrijfsauto komt maar éénmaal per week op een Evides locatie, de auto wordt door deze medewerkers mee naar huis genomen. Daar waar mogelijk wordt er op het privéadres van de medewerkers een laadoplossing gerealiseerd. Indien dit niet mogelijk is kijken we of er voldoende openbare laadpalen in de omgeving van zijn privéadres staan. Op bijna al onze bemande locaties staat minimaal één laadpaal met twee laadmogelijkheden met een vermogen van 32 ampère hebben. We hebben inmiddels al 42 laadpunten. Evides koopt groene stroom in, maar wellicht dat het laden in de toekomst ook gedaan kan worden door middel elektriciteit van zonnepanelen.

Hoe groot is het totale ‘duurzame’ wagenpark en sinds wanneer rijden jullie elektrisch?

De eerste plug-in hybride, een Toyota Prius, is gaan rijden in maart 2013. De eerste volledig elektrische auto, een Renault Zoë,  is gaan rijden in oktober 2014. In 2015 is ook als pilot een waterstofauto ingezet, de Renault Kangoo Z.E. waaraan een brandstofcel aan is toegevoegd om de actieradius te vergroten. Inmiddels hebben we elf volledig elektrische auto’s, staan er vier in bestelling en hopen we in 2018 ca. 35 auto’s te vervangen voor volledige elektrisch. Daarnaast hebben we 31 plug-in hybrids.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht