• Originele onderdelen
  • 5 jaar garantie
  • Distributieriem experts
  • Laagste prijs garantie

Vervang de distributieriem van uw TWINGO met 10% korting. Alleen bij Van Mossel Renault!

Direct offerte

Distributieriem vervangen Renault TWINGO 1.2 Collection (uit 2013, benzine uitvoering)

Rekenvoorbeeld:
Laagste prijsgarantie (incl. BTW) € 425,-*
Met 10% korting bij Van Mossel voor € 382,50*

Plan uw afspraak in

Waarom laat u uw
distributieriem vervangen?

Bij uw Renault Twingo adviseren wij eens per 120.000 kilometer of eens in de 6 jaar (wanneer u niet aan het aantal kilometers bent gekomen) de distributieriem ter vervangen. Dit doordat de distributieriem niet alleen door het aantal kilometers, maar ook door ouderdom slijt.

  • Een voorbeeld van slijtage bij gebruik is veelvuldig filerijden, dit gaat gepaard met lage toeren en veelvuldig optrekken.
  • Een voorbeeld van slijtage door ouderdom is uitdroging van de distributieriem.

Mocht uw distributieriem breken, dan zorgt dit in veel gevallen voor ernstige motorschade. In sommige gevallen is de schade permanent en valt uw auto helaas niet meer te repareren. Bij het preventief vervangen van de distributieriem voorkomt u problemen als bovenstaand én heeft u weer
5 jaar garantie op uw nieuwe distributieriem.

De voordelen van onderhoud bij Van Mossel Renault

Tijdens het vervangen van de distributieriem van uw Renault Twingo wordt bij Van Mossel Renault áltijd gekeken naar de overige onderdelen die in het distributiesysteem zitten, zoals de geleiderollen en de waterpomp. Dit omdat wij u liever niet over een klein half jaar weer in de garage zien met de geleiderollen of een waterpomp die alsnog vervangen moet worden, doordat deze bij vervanging van de distributieriem niet nagekeken is.

Door tijdig deze onderdelen na te lopen voorkomt u onnodig hoge kosten op (meestal) korte periode na het vervangen van de distributieriem. Uiteraard overleggen wij het vervangen van onderdelen altijd met u. Naast een uitvoerige controle in het distributiesysteem kunt u er bij ons ook zeker van zijn dat de rest van uw auto ook in goede conditie verkeerd, doordat wij de APK er gratis bij verzorgen.

Zelfs als u bij ons de garage uitrijdt hoeft u zich geen zorgen te maken over de onderdelen die vervangen zijn. Bij Van Mossel Renault ontvangt u namelijk standaard 5 jaar garantie op de vervangen Renault onderdelen én een jaar gratis een Renault+ pas, inclusief gratis APK, zomercheck, wintercheck, vloeistoffen, lampen vervanging, ruitreparatie en bandreparatie.

Vergelijk deze garantie gerust met de universele garage om de hoek.

Renault TWINGO distributieriem

Wist u dat de distributieriem één van de meest belangrijke onderdelen is van uw Renault TWINGO? Er is namelijk geen samenwerking mogelijk tussen de krukas en de nokkenas wanneer de distributieriem niet goed functioneert. De distributieriem kan zelfs breken. Het gevolg hiervan is dat de motor niet kan lopen. Bovendien lopen de kosten van de reparatie dan flink op! Het is daaro zaak om uw distributieriem tijdig en vakkundig te laten vervangen. De professionals van Van Mossel staan voor u klaar en geven u graag advies. Daarnaast profiteert u bij ons van 10% korting op een nieuwe Renault TWINGO distributieriem.

Wat is een distributieriem?

De Renault TWINGO beschikt over een distributieriem en geen distributieketting. De distributieriem drijft via de krukas de nokkenas aan. De krukas draait en zorgt ervoor dat de zuigers en cilinders op en neer gaan. Omdat de distributieriem aan de andere kant aan de nokkenas is verbonden, gaat de nokkenas draaien. Dankzij deze samenwerking van deze verschillende onderdelen kan de motor van uw Renault TWINGO lopen.

De distributieriem is gemaakt van sterk kunststof en is versterkt met glasvezel. Dit is noodzakelijk, omdat er veel kracht op een distributieriem komt te staan. De professionals van Van Mossel vervangen niet alleen de distributieriem, maar ook een aantal bijbehorende onderdelen, zoals de waterpomp (die in veel gevallen wordt aangedreven door de distributieriem). Het complete systeem kan hierdoor weer goed functioneren. We nemen al deze punten mee in ons volledige advies.

Voorkom ernstige motorschade! Vervang uw Renault TWINGO distributieriem tijdig

Het is van groot belang om de distributieriem van uw Renault TWINGO tijdig te vervangen. Doet u dit niet? Dan loopt u risico op ernstige motorschade. Dit kan leiden tot veel hogere kosten dan wanneer u de distributieriem wel op tijd vervangt. Laat uw distributieriem daarom preventief vervangen zodat u altijd veilig de weg op kunt gaan en voorkom tevens extra hoge kosten!

Wanneer is het verstandig om de distributieriem van uw Renault TWINGO te vervangen?

Renault schrijft voor de Renault TWINGO voor om de distributieriem eens per 120.000 kilometer te vervangen. De distributieriem slijt niet alleen door het aantal gereden kilometers, maar bijvoorbeeld ook door ouderdom. Ook slijt de distributieriem sneller wanneer u veel in de file staat, wegens de lage toeren en het vele optrekken. Onze Renault-professionals adviseren voor de Renault TWINGO dan ook om de distributieriem zeker iedere zes jaar te laten vervangen. Wilt u weten wat de status is van uw distributieriem? Maak dan direct een afspraak. Wij voorzien u graag van advies!

Plan uw afspraak in

Kosten van het vervangen van de Renault TWINGO distributieriem

Bij Van Mossel leveren we Renault TWINGO-onderhoud op maat. Door online een offerte op te vragen, heeft u snel inzichtelijk wat de kosten zijn voor het vervangen van de distributieriem voor uw Renault TWINGO. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Bij Van Mossel bieden we de laagste prijsgarantie en maken we altijd gebruik van originele Renault TWINGO-onderdelen. Hierdoor profiteert u van vijf jaar garantie op het vervangen van de onderdelen.

Vrijblijvende offerte

© 2023 Alle rechten voorbehouden. Informeer naar de voorwaarden.
*Deze prijs is gebaseerd op een Renault Twingo met benzinemotor uit 2013. De prijs is exclusief vervanging van de waterpomp.
**U kunt hier de voorwaarden van de My Renault+ Pas downloaden. De prijs van de My Renault+ Pas bedraagt slechts € 39,95.