Scroll

Hoe kunnen wij u helpen?

De Renault Scénic,
Nieuwste generatie familieauto

Twintig jaar nadat Renault ‘s werelds eerste compacte MPV (multi-purpose vehicle) introduceerde – de Renault Scenic, Auto van het Jaar 1997 en inmiddels bijna vijf miljoen keer verkocht waarvan meer dan 150.000 in Nederland – heeft Renault het concept geheel vernieuwd. Renault presenteerde eind 2016 de vierde generatie van zijn karakteristieke MPV ontworpen door Laurens van den Acker, Senior Vice-President Corporate Design.

Als er een auto is waar u veel gemeen mee heeft, dan is het toch zeker de Renault Scenic wel! Want de Scenic heeft vele eigenschappen die u zult herkennen. Van gevoel voor stijl, oog voor detail tot elegantie. Wanneer u kiest voor het rijden in een Scenic kiest u voor rijcomfort, een ruimtelijk gevoel en veel bergruimte. Niet voor niets is de Renault Scenic een gewild model van Renault!

Nieuwste generatie familieauto

Ontdek de verbeterde eigenschappen van de Renault Scenic:

  • Aantrekkelijk met zijn ranke, maar krachtige lijnen, zijn opvallende tweekleurige carrosserie en de standaard 20” wielen voor alle uitvoeringen – en dat is een wereldwijde primeur in dit segment.
  • Praktisch dankzij de grootste hoeveelheid bergruimte én grootste bagageruimte in zijn klasse.
  • Efficiënt dankzij een breed motorengamma, met vier dieselmotoren en twee benzinemotoren. De belangrijkste dieselmotor is er bovendien met de nieuwe Hybrid Assist-techniek van Renault.
  • Hightech dankzij de talrijke rijhulpsystemen en andere veiligheidsvoorzieningen, zoals Active Emergency Braking System (AEBS) met Pedestrian Detection – standaard in alle uitvoeringen.
    (*) korte versie

Drie veiligheidssystemen in de nieuwe Renault Scenic waar u meer over wilt weten

1. AEBS: de nieuwe Scenic remt met u mee

De vernieuwde Scenic heeft de maximale Euro NCAP-score van vijf sterren. Eén van de voorwaarden van Euro NCAP is het Active Emergency Breaking System (AEBS). Dit systeem helpt je – indien nodig – met remmen. Hoe dit precies werkt? Sensoren in de nieuwe Scenic meten en anticiperen op wat er op en om de rijbaan gebeurt. Deze sensoren zitten in het Advanced Vision systeem, een radar-camera in de achteruitkijkspiegel met een bereik tot 200 meter. De Advanced Vision lokaliseert komende objecten, analyseert hun beweging en anticipeert hier vervolgens op. Met een hoge snelheid detecteert het systeem bewegende objecten recht voor de auto. Met een lagere snelheid tussen de 7 en 60 km/h detecteert het systeem ook objecten aan de zijkant van de auto. Dit kunnen mogelijk fietsers of voetganger zijn die oversteken. Stilstaande objecten worden overigens niet gedetecteerd. Zo worden geparkeerde auto’s die langs de kant van de weg staan bijvoorbeeld genegeerd.

Binnen het detectiesysteem wordt de afstand tot het object, zoals een auto of persoon,  ingedeeld in drie zones. Als er na de eerste groene zone niet of te weinig wordt geremd, neemt het systeem de rem-ingreep over. De kracht van de rem-ingreep is afhankelijk van de snelheid van de auto en de afstand tot het object. Als de bestuurder reageert op het object dat het systeem heeft gelokaliseerd, remt de nieuwe Scenic mee met +30% remkracht. Reageert de bestuurder niet? Dan remt het systeem met 3, 6 of zelfs 10 m/s tot stilstand. Dankzij deze innovatie worden auto’s steeds veiliger en gebeuren er minder ongelukken.

2. LKA: de nieuwe SCENIC stuurt met u mee

Rijdt u langere tijd rechtdoor op dezelfde rijbaan op de snelweg? Dankzij de Lane Keep Assist verlaat u dan niet ongewenst de rijbaan. Dit systeem wordt geactiveerd vanaf een snelheid van 70 km/h en zorgt ervoor dat wanneer u zonder te sturen de wegmarkering overschrijdt, bijsturen wordt ingeschakeld zodat je op de rijbaan blijft. Dit betekent overigens niet dat u het sturen aan de auto kunt overlaten en zelf iets anders kunt gaan doen. Zonder stuurcorrectie schakelt de LKA, uiteraard nadat je met licht- en geluidssignalen bent gewaarschuwd, na 15 seconden uit.

3. Vermoeidheidsdetectie: de nieuwe Scenic zorgt voor u

Tijdens een lange rit is het belangrijk om voldoende rust te nemen. De vermoeidheidsdetectie in de nieuwe Scenic helpt u hierbij. Gedurende de eerste 10 minuten van de rit wordt uw rijstijl geanalyseerd. Zodra vermoeidheidsgerelateerde kenmerken worden gedetecteerd, krijgt u een waarschuwing. Wellicht is het tijd om even een kopje koffie te drinken?

Bent u nieuwsgierig geworden hoe de Renault Scenic rijdt? Of wilt u meer informatie? Bekijk ons aanbod nieuw en Renault Scenic occasions, neem gerust contact met ons op of kom langs in één van onze Renault showrooms.

Bekijk acties SCENIC
Lees meer

Renault Scénic foto’s

De Renault Scénic is volledig aan de gebruiker aan te passen. Voor iedereen is er een passend model.

Maak een werkplaats afspraak

Kalender

Werkplaats afspraak maken

Online een afspraak inplannen voor het onderhoud van uw auto? Bij Van Mossel staan wij voor u klaar. Kies zelf de gewenste datum en tijd en wij zorgen voor de rest. Wij helpen u veilig de weg op.

Renault Scénic downloads

Wilt u meer informatie over de Renault Scénic? Bekijk de brochure en prijslijst en laat u verrassen door deze unieke Renault. U bent van harte welkom om een proefrit te maken!