Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Renault nieuws.

VKV AUTO VAN DE MAAND | RENAULT CLIO

In de maand augustus is de ‘all time favorite’ Renault Clio uitgeroepen tot “VKV Auto van de maand”. Alleen in Nederland zijn er sinds de introductie van het model in 1990 al meer dan 214.000 exemplaren van de Clio verkocht. Hiermee is de Clio het meest verkochte model van Renault. Reden genoeg om deze auto eens verder onder de loep te nemen deze maand. 

De Renault Clio werd in 1991 geïntroduceerd als de opvolger van de Renault 5 en inmiddels staat alweer de vierde generatie van dit model in onze showrooms. Zowel in 1991 als in 2006 werd de Clio ‘Auto van het Jaar’.

In onderstaand filmpje een mooi overzicht van de ontwikkeling van de Renault Clio.

 

De huidige vierde generatie van de Renault Clio, sinds 2012 op de markt, was het eerste model dat volledig onder leiding van de Nederlandse Laurens van den Acker (directeur Corporate Design Renault) tot stand is gekomen. Met de Clio introduceerde Laurens de nieuwe designidentiteit van Renault die je momenteel terugziet in alle nieuwe modellen van Renault.

In de zomer van 2016  vernieuwde Renault de Clio opnieuw met een fris design, hoogwaardige afwerking en een nog breder motorengamma. Deze combinatie van design, veelzijdigheid en uitgebreide uitrustig is waarschijnlijk de sleutel tot het ongekende succes van de Clio

Bekijk acties Renault Clio

 

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht