Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Renault nieuws.

Renault Sport Formula One team onthult nieuwe Renault R.S.18

• Renault Sport Formula One Team onthult Renault R.S.18 auto
• De F1 uitdager zal het prestatietraject van het team voortzetten
• Nico Hülkenberg en Carlos Sainz opnieuw terug achter het stuur
• Jack Aitken pakt de rol als derde en reserve bestuurder
• Nico, Carlos en Jack worden bijgestaan door Artem Markelov als test- en ontwikkelingsrijder
• Renault Sport Formula One Team is trots om te worden ondersteund door verschillende partners, waaronder BP Castrol, INFINITI, MAPFRE en RCI Bank, maar ook Microsoft, EURODATACAR, Estrella Galicia, Bell & Ross, Tmall en vele anderen

Fans van het Renault Sport Formula One Team kregen een close-up van de uitdager van het seizoen 2018 te zien toen de Renault R.S.18 werd onthuld. Met behulp van speciaal gemaakte tools konden fans een verbluffende hologram-projectie van de auto zien en deze 360 ​​graden draaien om de gloednieuwe lijnen en nieuwe zwart-gele kleuren te zien.

De Renault R.S.18 is het derde chassis van het Renault Sport Formula One Team sinds de terugkeer naar de Formule 1 in 2016. De auto is een vooruitgang en een verfijning van de concepten die in het seizoen 2017 zijn ontwikkeld. Het bevat een verbeterd ophangingsconcept en een grotere aerodynamische downforce. Opmerkelijk is dat de R.S.18 ook de verplichte (nieuw-voor-2018) cockpitbescherming heeft die bekend staat als de ‘halo’ en een opnieuw geprofileerde motorkap om te voldoen aan de technische voorschriften van 2018.

De 1.6l turbodieselmotor V6 Renault R.E.18 zal de R.S.18 van kracht voorzien. De energiebron heeft een zeer krachtig programma op de dyno in Viry-Châtillon gerealiseerd om de prestaties te maximaliseren en de betrouwbaarheid te verbeteren ter voorbereiding op de reductie tot slechts drie interne verbrandingsmotoren (ICE) en twee MGU-K en energieopslagplaatsen per seizoen.

De R.S.18 is gezamenlijk ontwikkeld door de teams in Enstone (Verenigd Koninkrijk) en Viry (Frankrijk). Aanmerkelijke verbeteringen zijn aangebracht aan de Enstone-faciliteit in het afgelopen jaar, met verbeteringen aan de CFD-supercomputer, windtunnel, controlekamer van het raceteam, versnellingsdynamo, machinewerkplaats en een uitgebreid ontwerpbureau. De upgrades hebben zich al vertaald in prestaties op de baan. Het Renault Sport Formula One Team rondt het seizoen af met een zesde plek in het Constructors’ Championship, een stijging van 3 plaatsen ten opzichte van 2016.

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht