Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Renault nieuws.

160 sportieve Renault modellen op circuit van Zandvoort

Tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort vierde Renault groot feest. De start van seizoen 2016 van de Renault Clio Cup Benelux markeerde immers veertig jaar Renault-cupraces in de Benelux. En dat moest gevierd worden. Ook was er aandacht voor de Stichting Groot Hart, die tijdens het raceprogramma van Renault gezinnen met een ernstig ziek kind een geweldige racedag bezorgde.

Renault vierde het feest met 160 berijders van sportieve Renault modellen. Zij hadden zich aangemeld via Facebook en mochten hun klassieke en moderne Renaults op de speciale Renault paddock op het circuit parkeren. Bovendien mochten ze een aantal ronden in formatie op het circuit rijden. Nieuwe én historische Renault-cupauto’s namen deel aan de Renault Clio Cup Benelux-races. Ook was er een demonstratie met de R.S. 01, met coureur Mike Verschuur aan het stuur, en rondleidingen bij teams van de Renault Clio Cup Benelux. Uiteraard was de enige Renault Sport dealer van Nederland, VKV Renault, ook te vinden bij dit evenement. De uitslagen van de Renault Clio Cup Benelux-races zijn te vinden op http://cliocupbenelux.com/.

Renault Nederland steunt de Stichting Groot Hart van harte en bezorgt gezinnen met een kind met een hartafwijking of een ernstige ziekte graag een geweldige racedag. Tijdens de Pinksterraces waren de uitgenodigde gezinnen gedurende het hele raceprogramma aanwezig. Hoogtepunt van de dag was dat alle kinderen een rondje over het circuit maakten in een echte Renault-raceauto, bestuurd door een echte coureur. Renault stelde vijf raceauto’s én tijd op het circuit beschikbaar. Namens de stichting, waarvan tv-presentator Rob Kamphues de initiatiefnemer is, reed ook tv-presentatrice Bridget Maasland een ronde mee in een Renault R.S. 01.

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht