Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Renault nieuws.

Autoshow van Frankfurt: Renault presenteert toekomstvisie

De autoshow van Frankfurt (IAA) is het toneel voor de wereldpremière van de Renault SYMBIOZ. Dit conceptmodel vertegenwoordigt de visie van Renault op de auto en zijn rol in de samenleving tot 2030: elektrisch aangedreven, autonoom, verbonden en ontworpen om volledig te integreren in het leven van de mens. Met SYMBIOZ verkent Renault de toekomst van mobiliteit en biedt het een compleet nieuwe manier van reizen dankzij technologie en design die met de wereld er omheen communiceren.

De innovaties die Renault de afgelopen 120 jaar heeft geïntroduceerd, hebben niet alleen de manier waarop we autorijden veranderd, maar ook de wijze waarop auto’s in onze levens passen. Dit nieuwe, baanbrekende studiemodel verandert onze manier van reizen en positioneert de auto pal in het midden van ons dagelijks leven met als doel dit verder te vergemakkelijken.”

Thierry Bolloré – Chief Competitive Officer, Groupe Renault

Met SYMBIOZ laat Renault zijn visie op de auto van de toekomst zien, evenals de rol die de auto in ons leven speelt, zowel in als buiten de auto. SYMBIOZ is drieledig en bestaat uit een auto, een demonstratieauto en een huis. SYMBIOZ valt onder het ‘Wisdom’-bloemblaadje van de op een levenscyclus gebaseerde ontwerpstrategie van Renault, die in dit geval volwassenheid suggereert.

Met SYMBIOZ blikt Renault vooruit op een toekomst zo ver weg als 2030. Renault heeft ook een demonstratieauto ontwikkeld die hint naar een model voor de nabije toekomst, zo rond 2023. De eerste rijtesten met dit prototype vinden nog dit jaar plaats.

Beide auto’s zijn elektrisch aangedreven, autonoom en volledig verbonden met hun omgeving. ‘Reizigers’ – bestuurder en inzittenden – genieten van een interieur dat aanvoelt als thuis en dat speciaal voor autonoom rijden is ontworpen. Onderweg wordt de auto een verlengstuk van thuis. Als de auto in huis geparkeerd staat, doet hij dienst als een extra, mobiele, multifunctionele kamer.

Bezoekers van de Renault-stand kunnen rond dit mobiele huis lopen en de manier ervaren waarop SYMBIOZ in de toekomst wellicht met zijn omgeving communiceert.

Renault is de eerste autofabrikant die op een autoshow een compleet huis presenteert. Een huis bovendien, dat laat zien hoe een auto waarmee het verbonden is, kan bijdragen aan nieuwe manieren van reizen waarmee het vervoermiddel een verlengstuk van thuis wordt.

 

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht