Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Renault nieuws.

Concours d’Elégance Paleis Het Loo 2 & 3 juli 2016

Renault toont tijdens het Concours d’Elégance een dertigtal bijzondere modellen uit de 115 jaar autosporthistorie van de autofabrikant. Onder meer de allereerste Grand Prix auto van Renault; het Type AK uit 1906, de Renault 40 CV (1926) en de Nervasport (1934) krijgen een prachtig podium. De afdeling ‘Histoire & Collection’ van het Franse Renault SA stelt deze unieke modellen beschikbaar voor het Nederlandse klassiekerevenement.

Ook in het heden spelen autosport en de daarvan afgeleide Renault Sport modellen een belangrijke rol voor Renault. Tijdens het Concours d’Elégance toont Renault daarom ook andere belangrijke sportieve auto’s, zoals Gordini-versies van de Dauphine, R8, R12 en R17 en beide generaties Renault 5 uit het turbotijdperk. De Clio Williams, Clio V6 en Sport Spider, beschikbaar gesteld door enthousiaste leden van diverse Renault clubs en initiatieven in Nederland, ontbreken eveneens niet. Verder presenteert Renault op zijn Display onder andere een R.S.01 circuitracer en de nieuwe sportieve Mégane Estate GT, die officieel in september bij VKV Renault arriveert.

Renault Formule 1-bolide van Alain Prost
Renault zet tijdens het ook de Formule 1-racer RE 30 B9 van Alain Prost uit 1982 in de schijnwerpers. Renault was destijds in de Formule 1 pionier op het gebied van turbotechniek. Deze Renault RE 30 B9 is de directe opvolger van de Renault RE 30 waarmee Alain Prost in 1981 de Nederlandse Grand Prix op Zandvoort won.

Alpine Vision
Tevens is tijdens het Concours d’Elégance Paleis Het Loo voor het eerst de spectaculaire Alpine Vision in Nederland te zien. De Alpine Vision is een voorbode van het design en de prestaties van de straatlegale sportauto die Alpine voor het einde van dit jaar onthult. Het design van de showauto is voor 80% gelijk aan dat van het productiemodel. De mix van elegantie en wendbaarheid maken van de tweezits coupé met middenmotor (viercilinder mét turbo) in elk opzicht een échte Alpine. De productie vindt in de Alpine-fabriek het Franse Dieppe plaats. De verkoop start in 2017, eerst in Europa en daarna in de rest van de wereld.

De Alpine Vision verkeert op Paleis Het Loo in uitstekend gezelschap, want uit de fabriekscollectie neemt Alpine ook een Willys Interlagos coupé uit Brazilië mee – in de basis een Alpine A110 – plus een Dinalpine, een zeldzame A110 cabriolet uit Mexico. Leden van Alpine-clubs zorgen verder voor een unieke mix aan Alpine-historie.

Kijk voor meer informatie over Concours d’Elégance Paleis Het Loo op http://www.concourselegance.com/nl/

SHOW-CAR ALPINE VISION (Z31)

 

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht