Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Renault nieuws.

Prijzen nieuwe Renault TWINGO Electric bekend

Renault maakt de prijzen bekend van de nieuwe TWINGO Electric. De volledig elektrisch aangedreven variant van de karaktervolle stadsauto is leverbaar vanaf € 20.590,-. Bovendien komt de TWINGO Electric in aanmerking voor de overheidssubsidie van € 4.000,- voor particulieren bij koop of private lease. *

De TWINGO is gebouwd op een platform dat in het beginsel ontworpen is voor toepassing van elektrische aandrijving. Daarmee biedt de elektrische variant dezelfde mate van rijplezier die heeft bijgedragen aan het succes van de Renault TWINGO met verbrandingsmotor. Dankzij de uitgekiende plaatsing van de batterij zijn de passagiers- en bagageruimte ongewijzigd. Dat geldt ook voor de uitzonderlijke manoeuvreerbaarheid dankzij de kortste draaicirkel in deze klasse.

De nieuwe TWINGO Electric heeft een elektromotor van 60 kW (82 pk) en 160 Nm die gevoed wordt door een 22 kWh-batterij. De actieradius is vastgesteld op 270 km volgens de WLTP City-cyclus en op 190 km in de gecombineerde WLTP-cyclus. Dankzij de standaard en unieke Caméléon-lader is de batterij bij de meeste publieke laadpunten tot vier keer sneller op te laden dan die van de concurrentie. Bij een 22 kW AC-laadpunt is de batterij van de TWINGO Electric in 1 uur tot 80% opgeladen.

TWINGO Electric Série Limitée Vibes

Renault levert de TWINGO Electric met keuze uit vier uitrustingsniveaus, waaronder de ‘top of the range’ Série Limitée Vibes met een unieke exterieurstyling, luxe interieur met hoogwaardige materialen en een riante uitrusting met onder andere een achteruitrijcamera en het Renault EASY LINK multimediasysteem met 7” touchscreen, geïntegreerde TomTom-navigatie met real-time verkeersomformatie.

Kopers van de TWINGO Electric Série Limitée Vibes profiteren ook van drie jaar kosteloos gebruik van MY Z.E. Connect en Inter@active via de MyRenault smartphone-app met best-in-class connectiviteitsdiensten voor elektrische voertuigen. Hiermee kunnen gebruikers bijvoorbeeld laadtijden inplannen, de real-time beschikbaarheid van laadpunten raadplegen en zelfs het interieur van de TWINGO Electric voorafgaande aan vertrek alvast koelen of verwarmen, zonder dat dit ten koste gaat van de actieradius. Met behulp van de ‘EV Route Planner’ kunnen bestuurders ook een optimale route kiezen inclusief eventuele stops bij laadstations onderweg.

Voor de uitvoeringen Collection en Intens is het Renault EASY LINK multimediasysteem optioneel leverbaar voor € 495,-, inclusief 3 jaar kostenloos gebruik van de connectiviteitsdiensten. Net als bij de TWINGO met verbrandingsmotor zijn voor de nieuwe TWINGO Electric meerdere optiepakketten beschikbaar om het in- en exterieur naar eigen smaak te personaliseren. De nieuwe TWINGO Electric is vanaf begin augustus te bestellen en in het najaar 2020 bij de dealer te bezichtigen.

Versieprijzen Renault TWINGO Electric

1) Consumentenadviesprijs inclusief kosten rijklaar maken (uitgebreide routeservice gedurende de garantieperiode, lifehammer, transportkosten, nulbeurt, deconserveren, poetsen, kentekenplaten, kentekenhouder, handlings- en administratiekosten, uitleg veiligheidssystemen, uitleg multimedia- en navigatiesysteem en activatie 36 maanden gratis connectiviteit op EASY LNK t.w.v. € 622,90, incl. 21% btw), registratiekosten (t.w.v. € 51,10, btw-vrij) recyclingsbijdrage (t.w.v. € 35,- incl. 21% btw) en Renault Beheersbijdrage Lithium-Ion batterij (t.w.v. € 31,- incl. 21% btw)

2) Netto bijtelling per maand gebaseerd op de fiscale waarde van het voertuig exclusief opties en op een belastingschijf van 37,35%.

* Het jaarbudget 2020 voor de subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren voor nieuwe elektrische auto’s is overtekend. Voor nieuwe elektrische auto’s is al meer subsidie aangevraagd dan het jaarbudget. Dit geldt voor koop en lease. Als er nu een aanvraag wordt ingediend, dan wordt deze doorgeschoven naar 2021. Het subsidiebudget voor 2020 voor gebruikte elektrische auto’s is op moment van schrijven, nog wel beschikbaar. Meer informatie is te vinden op: www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp/veelgestelde-vragen

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht