Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Renault nieuws.

Renault wederom aanwezig op Concours d’Elégance Paleis Het Loo

Renault is ook dit jaar prominent aanwezig op het Concours d’Elégance Paleis Het Loo, dat op 1 en 2 juli in Apeldoorn plaatsvindt. Vorig jaar presenteerde het merk ‘115 jaar autosporthistorie’; dit jaar staat Renault in het teken van ‘design en innovatie’ en zal de nieuwe Alpine A110 voor het eerst in Nederland te zien zijn.

Renault staat al sinds de oprichting in 1898 bekend als innovatieve autofabrikant. Het merk won de eerste Franse Grand Prix op een afgesloten circuit, boekte diverse wereldsnelheidsrecords en leverde een grote bijdrage aan de evolutie van de auto. De fabrikant introduceerde eind jaren zeventig de turbomotor in de Formule 1 en behaalde daarmee talloze successen. Sindsdien wordt de expertise met betrekking tot turbotechnologie toegepast in de productieauto’s. In 1984 brak Renault een nieuw segment open met de lancering van de Espace – een pionier op het gebied van ruimteauto’s en de eerste MPV ter wereld.

Op het Concours d’Elégance komt het innovatieve karakter van Renault extra tot uiting door de aanwezigheid van markante designmodellen uit het verleden, waaronder het bijzondere prototype ‘Project 900’ uit 1959: een grensverleggende voorloper op de MPV, die lijkt op een omgekeerde stationwagen, met een achterin gemonteerde 1.690 cm3 V8-motor.

Oproep aan eigenaren van een klassieke, vooroorlogse Renault in topstaat
Interesse om de auto te tonen het Concours d’Elégance Paleis Het Loo? Stuur voor 31 maart 2017 foto’s en informatie over de auto naar info@renaultophetloo.nl.

Meer informatie over het Concours d’Elégance is te vinden via: concourselegance.com/nl/

Nationale première: nieuwe Alpine A110 op Concours d’Elégance 2017

Na de onthulling van de nieuwe Alpine A110 op de autosalon van Genéve zal de auto voor het eerst in Nederland te zien zijn tijdens het d’Elégance Paleis Het Loo (1 en 2 juli 2017). De nieuwe Alpine A110 zal te bewonderen zijn tussen Alpine-modellen uit de rijke geschiedenis van het merk.

De tweezits sportcoupé bezit alle kenmerkende eigenschappen van de illustere A110 ‘Berlinette’ uit de jaren zestig. Het nieuwe model combineert een herkenbaar design met een uitzonderlijk laag gewicht, een middenmotor en achterwielaandrijving. Samen met de 252 pk (185 kW) sterke 1,8-liter turbomotor, de zeventraps DCT-transmissie en de optimale gewichtsverdeling staat de A110 garant voor indrukwekkende prestaties.

De levering van de reeds uitverkochte Première Edition start eind 2017. In 2018 komen diverse uitrustingsniveaus van de A110 op de markt. Meer informatie over de Alpine A110 en het Concours d’Elégance is te vinden via:

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht