Het laatste nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Van Mossel Renault nieuws.

Van Mossel bouwt ultieme Renault Mégane RS

De huidige versie van de Renault Mégane gaat alweer een aantal jaar mee en de vierde generatie van deze succesvolle Renault staat vanaf februari in de showrooms van Van Mossel. Dit was de aanleiding voor de enige Renault Sport dealer van Nederland om een ultieme versie van de hot hatch van Renault te bouwen: de Renault Mégane RS by E-motions.

Ongekende prestaties
De aanpassingen en verbeteringen die de Renault dealer in samenwerking met diverse gespecialiseerde partners zoals Intrax, Michelin en Race Service Simonis heeft doorgevoerd zorgen voor ongekende prestaties. Het beste bewijs van dit resultaat is de waanzinnig snelle rondetijd van de Mégane RS by E-motions op het circuit van Zandvoort. Met een rondetijd van 1.57,8s, onder niet ideale omstandigheden, scoort de Mégane een rondetijd op het niveau van moderne supercars zoals een Ferrari, Lamborghini of Nissan GT-R.

Hoe kan dat?
De belangrijkste uitgangspunten om de Mégane sneller te maken waren: maximale gewichtsbesparing, nog betere remmen en een instelbaar onderstel.

Gewichtsbesparing van 275 kilo
Ondanks dat de auto is voorzien van een rolkooi, is er een gewichtsbesparing van maar liefst 275 kilo gerealiseerd. Dit is gelukt door het vervangen van standaard materialen voor lichtgewicht carbondelen. Zo zijn onder andere de motorkap, achterklep, koffervloer, deuren inclusief panelen, het dak en de stoelen van carbon. Ook is de Mégane RS by E-motions voorzien van lichtgewicht velgen die voor een besparing van 6 kilo per velg zorgen. Bovendien werd door het toepassen van een Lithium-ion accu nog verder gewicht bespaard.

Vermogen naar 320pk
Door een aanpassing in het motormanagement is het standaard vermogen van 265pk verhoogd. Daarnaast is er een ander 3 inch uitlaatsysteem inclusief race katalysator gebruikt. Verder is de hot hatch voorzien van een interkoeler en dat zorgt voor de indrukwekkende 320pk’s die de auto nu voortstuwen. Het maximum koppel ligt op 480nm bij 3.200rpm.

Michelin Pilot Sport Cup2 banden en zwevende remschijven
Om alle krachten goed op de weg te kunnen beheersen zijn er speciale banden toegepast, die ook geleverd worden op de Megane RS 275 Trophy-R., zodat optimale prestaties gegarandeerd zijn. Daarom is de Mégane voorzien van Michelin 235-40-18 Pilot Sport Cup 2 banden. Deze zijn uitgebreid op het circuit getest en zorgen voor goede grip en perfecte prestaties. De veiligheid wordt verder vergroot door de kwalitatief hoogwaardige remschijven en remblokken inclusief remkoelers die er op de Renault zitten.

Tuning op maat
Met dit project laat Van Mossel zien dat het mogelijk is om diverse onderdelen van de auto aan te passen die ervoor zorgen dat de prestaties verder verbeteren. De enige Renault Sport dealer van ons land biedt de diverse aanpassingen dan ook los en als pakket aan.

Prijzen aanpassingen
Heeft u interesse om één of meerdere verbeteringen door te voeren aan uw Renault Mégane RS? Bij Van Mossel is het mogelijk om de aanpassingen los of als pakket af te nemen. Wij bieden diverse aanpassingen aan. Zie onderstaand de mogelijkheden:

VKV Renault Mégane By E-motions prijslijst
 
Carbon remkoelingduct (per stuk) 190 euro
Carbon achterklep 1.750 euro
Carbon deurpaneel buiten 790 euro
Carbon dak 1.250 euro
Carbon motorkap 2.490 euro
Kunststof achterruit 600 euro
Remslang (per stuk) 29 euro
Remblokken 375 euro
Remschijven (per stuk) 595 euro
Rem belts (per stuk, aanpassing voor montage schijven) 295 euro
Draagarm onder Mégane RN4 O.a
Intercooler 925 euro
Lichtgewicht accu 400 euro
Uitlaat incl. race kat 3 inch. 1.900 euro
Intrax instelbare verenset 3.400 euro
Bovenstaande prijzen incl. BTW, excl. montage
 
Onderstaande prijzen zijn incl. BTW, incl. montage
K-Tec cat back systeem 990 euro
Dumpvalve 310 euro
Chiptuning stage 1 (incl. een run voor- en achteraf via Fastchip) 699 euro

U kunt de prijslijst hier downloaden als PDF: Prijslijst VKV Renault Mégane By E-motions

Wilt u de brochure van deze prachtige auto? Download deze dan hier.

Brochure VKV Renault Mégane By E-motions

Ga voor meer informatie, foto’s en prijzen naar de pagina van de Renault Mégane RS by E-motions of kom naar het Renault Sport Experience Center van VKV Gorinchem.

Ga naar overzicht

Deel dit
bericht