Tips & Trucs

Een goed onderhouden Renault is veiliger en kan u kosten besparen. Daarom een paar tips en trucs om uw Renault in perfecte staat te houden:

1. Luister naar uw Renault
Als uw Renault tijdens het rijden ineens een geluid maakt dat u niet kent, probeer dan goed te luisteren. Zo kunt u beter aan één van onze VKV Renault monteurs uitleggen wat u hoort en weten de monteurs sneller wat wat er mis is. Zo kunt u dus weer sneller de weg op met uw Renault.

2. Lees het instructieboekje van uw Renault goed door
Wat is het onderhoudsinterval van uw Renault? Hoe bedient u uw Renault  optimaal? Bij uw Renault heeft u een instructieboekje ontvangen waar dit allemaal in staat. Het is zeker de moeite waard dit door te nemen!

3. Onderhoud uw Renault volgens het fabrieksschema
Om uw Renault zo goed mogelijk te verzorgen is het noodzakelijk om het voorgeschreven onderhoudschema van Renault  te volgen. Het onderhoudschema kunt u vinden in het instructieboekje van uw Renault. Heeft u hier een vraag over? Neem dan contact op met uw VKV Renault vestiging.

4. Pak kleine problemen op tijd aan
Het uitstellen van kleine reparaties kan voor grotere problemen en kosten zorgen. Uw Renault gaat bovendien langer mee wanneer u ook kleinere mankementen direct verhelpt.

5. Zorg goed voor de motor
Met het ouder worden van uw Renault raakt de motor van binnen vervuild. Er zijn verschillende stoffen die u kunt toevoegen aan de brandstof of motorolie om de motor inwendig te reinigen. Onze VKV Renault service adviseurs vertellen u hier graag meer over.

6. Controleer uw banden regelmatig
Met goede banden rijdt u veiliger en comfortabeler. Het is beter om uw banden bij 2,5 millimeter profiel te vervangen (min. 1,6 mm is verplicht). U kunt uw banden checken met een profielmeter, uiteraard kunt u ook even bij VKV Renault langs rijden op uw bandenprofiel te laten meten.

7. Vervang remblokken op tijd
Heeft u last van remmen die geluid maken? Het is dan mogelijk dat de remblokken van uw auto dan doorgesleten zijn. Het is beter  om dit te voorkomen ende  remblokken af en toe te laten checken. Door ze op tijd te vervangen blijven de remschijven goed en veilig.

8. Wees goed voorbereid op het weer
U kunt uw auto beschermen tegen UV-straling, extreme temperatuur, modder en pekel. Kijk bijvoorbeeld eens naar een autohoes. Kleine krasjes kunt repareren met een lakstift. Deze kunt u uiteraard bij uw VKV Renault vestiging bestellen. Zelfs een regelmatige poetsbeurt maakt uw auto beter bestand tegen weersinvloeden.

9. Rij bewust
Door wat bewuster te rijden belast u de motor minder, slijten banden minder en bespaart u veel brandstof. Het is aan te raden om rustig op te trekken en rustig te rijden als de motor nog niet warm is. Door te anticiperen, vaker af te remmen op de motor en uw auto te laten uitrollen, gaan bovendien uw remblokken langer mee.

10. Hou de vloeistoffen op peil
Controleer maandelijks niet alleen het oliepeil in de motor, maar ook de remolie en koelvloeistof. Doe een extra check als u op vakantie gaat. Heeft u een Renault+ Card? Dan worden de vloeistoffen gratis door ons bijgevuld.