Model afbeelding

De Renault Clio Williams,

In het seizoen 1992 leverde de verbintenis met Williams voor Renault het eerste wereldkampioenschap op. Daarom werd in 1993 een extra sportieve versie op de markt gebracht op basis van de Clio 16V, de Williams. De Williams had opvallende goudkleurig gespoten lichtmetalen wielen en verschillende Williams badges. De auto was uitsluitend leverbaar in de kleur Bleu Sport metallic. Onder de kap was echter in plaats van een 1.8 liter een 2 liter te vinden. De boring en slag van de 1,8 liter werden vergroot. Het maximale vermogen bedroeg 150 pk bij 6100 tr/min, terwijl het koppel een maximum van 175 nm bij 4500 tr/min haalde. De bestaande vijfversnellingsbak werd aangepast om de toegenomen krachten te kunnen weerstaan. De voorwielophanging werd voorzien van de onderste wieldraagarmen van de 19 16V, die aan een stijver subframe werden gemonteerd. De spoorbreedte nam met 34 mm toe, mede dankzij bredere wielen. De veren, stabilisatorstang en schokdempers van de Williams werden ook aangepast.

Aan de achterzijde werden enkel de schokdempers aangepast. De Renault Clio Williams haalde een top van 215 km/h en had 7,8 seconden nodig om 100 km/h te halen. In eerste instantie was de Williams een genummerde serie met een plaquette op het dashboard. De blauwe kleur van de carrosserie was terug te vinden op de veiligheidsgordels en het tapijt op de bodem. De uitrusting omvatte onder meer stuurbekrachtiging, elektrisch bediende voorportierruiten en centrale vergrendeling met afstandsbediening.

Vanwege de homologatie voor de rallysport was een groot deel van de serie al voor de introductie geproduceerd. Er zouden er aanvankelijk tussen de 3500 en 3800 worden geproduceerd, maar vanwege het succes werd de productie voortgezet. Met de kleine facelift in 1994 ging de Williams ook gewoon door, hierbij verviel echter het genummerde plaatje in het interieur en de beroemde kleur Bleu Sport 449 wordt vervangen door 432 Bleu Methyl. De eerste exemplaren met nummering zijn dus momenteel de meest gezochte.

Renault Clio Williams foto’s


De specialist voor de Renault Clio Williams

Bij Van Mossel Renault zijn we in het bezit van het enige Renault Sport Experience Center in Nederland. Wij zijn hiervoor gekozen door onze passie voor bijzondere en sportieve Renault modellen. Dit geldt zowel voor de nieuwe Renault Sport uitvoeringen als de vele youngtimers en klassiekers die dit mooie merk rijk is.

Wij hebben diverse technische specialisten op verschillende vestigingen die ontzettend veel weten over de klassieke modellen. Daarnaast vinden zij het ontzettend leuk om te werken aan deze auto’s. De afwisseling tussen werken aan een hypermoderne sportieve uitvoering van bijvoorbeeld de Renault Clio of Mégane én het sleutelen aan een sportieve Renault GT Turbo of Alpine A110 is voor hen de ideale werkdag.

Bent u dus een trotse bezitter van deze mooie auto en bent u op zoek naar een geschikt adres voor het onderhoud aan uw auto? Of wilt u gewoon meer weten? Laat het ons dan weten!