Model afbeelding

De Renault Fuego Turbo,

In het voorjaar van 1980 was het tijd voor een fraai gelijnde coupé van Renault, Fuego genaamd, die aanvankelijk alleen leverbaar was met een 1.4 en 1.6 liter. Later gevolgd door de 2 liter. De auto had een zeer sportief voorkomen, maar was meer op comfort gebouwd dan op sportiviteit. De Fuego stond op dezelfde bodemgroep als de 18 en 12, zodat het niet meer dan logisch was dat de Fuego ook de 1.6 liter Turbo motor van de 18 zou krijgen.

Tegelijk met de Turbo ondergingen alle Fuego’s een aantal wijzigingen. De Turbo is eenvoudig te herkennen aan de speciale lichtmetalen velgen, de grote Turbo stickers op de flanken en achterruit en kleine typeplaatjes op de C-stijl en grille. De voorbumper met mistlampen was afkomstig van de GTX. De bovenste spijlen van de grille waren in de kleur van de carrosserie uitgevoerd. In het interieur was een specifieke bekledingsstof op de fraaie kuipstoelen te vinden, samen met het brede dashboard van de GTX. De 1565 cc motor leverde een vermogen van 132 pk waarmee de Fuego een topsnelheid haalde van 200 km/h en een acceleratie naar 100 km/h in 9,5 sec. De Renault Fuego Turbo werd ook in de Verenigde Staten geleverd en was daar uiteraard voorzien van grotere bumpers om aan de Amerikaanse veiligheidseisen te voldoen.

In Zuid-Amerika heeft de Fuego het in aangepaste vorm nog tot 1992 volgehouden. De auto werd voor de Zuid-Amerikaanse markt in Argentinië gebouwd. De Fuego was in Europa leverbaar tot 1987 en in de vorm van de huidige Laguna Coupé eindelijk een opvolger gekregen.

Renault Fuego Turbo foto’s


De specialist voor de Renault Fuego Turbo

Bij VKV Renault zijn we in het bezit van het enige Renault Sport Experience Center in Nederland. Wij zijn hiervoor gekozen door onze passie voor bijzondere en sportieve Renault modellen. Dit geldt zowel voor de nieuwe Renault Sport uitvoeringen als de vele youngtimers en klassiekers die dit mooie merk rijk is.

Wij hebben diverse technische specialisten op verschillende vestigingen die ontzettend veel weten over de klassieke modellen. Daarnaast vinden zij het ontzettend leuk om te werken aan deze auto’s. De afwisseling tussen werken aan een hypermoderne sportieve uitvoering van bijvoorbeeld de Renault Clio of Mégane én het sleutelen aan een sportieve Renault GT Turbo of Alpine A110 is voor hen de ideale werkdag.

Bent u dus een trotse bezitter van deze mooie auto en bent u op zoek naar een geschikt adres voor het onderhoud aan uw auto? Of wilt u gewoon meer weten? Laat het ons dan weten!