Model afbeelding

De Renault Twingo RS,

De Renault Twingo RS werd in 2008 geïntroduceerd. De RS is lager en breder dan de normale Twingo II en heeft een andere voor- en achterbumper. Ook de mistlampunits werden aangepast en de auto kreeg een chromen uitlaateinddemper en 16-inch lichtmetalen wielen. Zo onderscheidt de Renault Twingo RS zich wel van de normale Twingo. Het interieur heeft Renault ook aangepakt met een toerenteller recht voor je neus en een schakelindicator die actief wordt als je goed je best doet (dat wil zeggen: ver in de toeren doortrekt). Verder beschikt de RS over zeer goede sportstoelen voorzien van oranje stiksels en oranje gordels.

Naast een “normale” Twingo RS is er ook nog een Cup-versie. Deze cup versie heeft een aangepast onderstel en fraaie 17-inch velgen met nog plattere banden. De motor is in beide versies hetzelfde, een 1.6 liter 16 klepper die uit de Clio bekend is. Opvallend is dat Renault heeft gekozen voor een turboloze motor in deze versie, terwijl er wel een Twingo GT is met 1.2 liter turbomotor. Deze hoogtoerige motor is door Renault Sport nog eens onder handen genomen en er zijn aanpassingen verricht aan luchtinlaat, klepbediening en de vorm van de verbrandingsruimten. Hierdoor bedraagt het vermogen maar liefst 133 pk bij 6.750 tr/min. Een motor die dus echt van toeren maken houdt en dat past prima bij het hitsige karakter van de Twingo RS. Het uitlaatgeluid klinkt lekker en boven de 5000 toeren klinkt de kleine Twingo brutaal.

De Cup-versie is hard geveerd, maar in ruil daarvoor is het gevoel uitstekend en is de Twingo haarscherp te plaatsen. ESP is ook aanwezig bij de RS, deze is echter uitschakelbaar. Later werd ook de Twingo Gordini RS toegevoegd aan het gamma. Deze uitvoering is voorzien van de typische Gordini kenmerken: blauw, witte strepen en exclusief.

Kortom, de Twingo RS is een zeer competitieve sportieve kleine auto voor een scherpe prijs.

Renault Twingo RS foto’s


De specialist voor de Renault Twingo RS

Bij Van Mossel Renault zijn we in het bezit van het enige Renault Sport Experience Center in Nederland. Wij zijn hiervoor gekozen door onze passie voor bijzondere en sportieve Renault modellen. Dit geldt zowel voor de nieuwe Renault Sport uitvoeringen als de vele youngtimers en klassiekers die dit mooie merk rijk is.

Wij hebben diverse technische specialisten op verschillende vestigingen die ontzettend veel weten over de klassieke modellen. Daarnaast vinden zij het ontzettend leuk om te werken aan deze auto’s. De afwisseling tussen werken aan een hypermoderne sportieve uitvoering van bijvoorbeeld de Renault Clio of Mégane én het sleutelen aan een sportieve Renault GT Turbo of Alpine A110 is voor hen de ideale werkdag.

Bent u dus een trotse bezitter van deze mooie auto en bent u op zoek naar een geschikt adres voor het onderhoud aan uw auto? Of wilt u gewoon meer weten? Laat het ons dan weten!