• Originele onderdelen
  • 5 jaar garantie
  • Distributieriem experts
  • Laagste prijs garantie
distributieriem distributieriem

Uitleg distributieriem

  • Voorkom ernstige motorschade
  • Vervanging eens per 120.000 km
  • Profiteer van laagste prijsgarantie
  • Gebruik van originele onderdelen
  • 5 jaar garantie op vervangen onderdelen
  • Professionals verzorgen uw auto
Afspraak maken
Bekijk onze uitleg video

Renault distributieriem

De distributieriem is een essentieel onderdeel van uw Renault. Zonder de distributieriem is er geen samenwerking tussen de krukas en de nokkenas mogelijk, waardoor de motor niet kan lopen. Vervangt u uw de distributieriem niet op tijd? Dan kan de riem breken, stopt de motor direct met draaien en zijn de kosten van het vervangen van de distributieriem een stuk hoger! Het is daarom van groot belang om uw distributieriem op tijd en vakkundig te laten vervangen. De professionals van Van Mossel staan voor u klaar en geven u graag advies. Daarnaast profiteert u bij ons van 10% korting op een nieuwe Renault distributieriem.

Wat is een distributieriem?

Een Renault distributieriem drijft via de krukas de nokkenas aan. De krukas draait en zorgt ervoor dat de zuigers en cilinders op en neer gaan. Omdat de distributieriem aan de andere kant aan de nokkenas is verbonden, gaat de nokkenas draaien. Dankzij deze samenwerking van de verschillende onderdelen kan de motor van uw Renault lopen.

Er staat veel kracht op een distributieriem. Daarom is de riem gemaakt van sterk kunststof en bovendien ook nog versterkt met glasvezel. Om het complete systeem goed te laten functioneren, vervangen de professionals van Van Mossel niet alleen de distributieriem, maar ook een aantal bijbehorende onderdelen. Omdat de distributieriem op zijn beurt in veel gevallen de waterpomp aandrijft, wordt ook deze gecontroleerd. Dit nemen we mee in ons complete advies.

Door uw distributieriem tijdig te vervangen, voorkomt u ernstige motorschade!

Als de distributieriem van uw Renault breekt, loopt u risico op ernstige motorschade. Die schade kan leiden tot veel hogere kosten dan wanneer u de distributieriem wel tijdig vervangt. Zo kan een reparatie van het motorblok een gevolg zijn van het niet op tijd vervangen van de distributieriem. Vervang de distributieriem preventief zodat u altijd veilig de weg op kunt gaan en voorkom bovendien extra hoge kosten.

Wanneer is het verstandig om de distributieriem te vervangen?

Renault schrijft in de meeste gevallen voor om de distributieriem eens per 120.000 kilometer te vervangen. De distributieriem slijt niet alleen door het aantal gereden kilometers, maar ook door ouderdom. Staat u vaak in de file? Ook dan slijt de distributieriem sneller wegens de lage toeren en het veelvuldige optrekken. Onze Renault-professionals adviseren dan ook om de distributieriem zeker iedere vijf jaar te laten vervangen. Er zijn enkele Renault modellen met een afwijkende interval. Wilt u weten hoe dat bij uw Renault zit? Maak dan direct een afspraak. Wij voorzien u graag van advies!

Afspraak

Kosten van het vervangen van de Renault distributieriem

Bij Van Mossel leveren we Renault onderhoud op maat. De kosten voor het vervangen van de distributieriem zijn afhankelijk van het Renault model dat u heeft. Door online een offerte op te vragen, heeft u snel inzichtelijk wat de kosten zijn en u komt achteraf niet voor verrassingen te staan. Bij Van Mossel bieden we de laagste prijsgarantie en maken we altijd gebruik van originele Renault onderdelen. Hierdoor profiteert u van vijf jaar garantie op het vervangen van onderdelen.

Direct offerte

Profiteer ook van onze andere aanbiedingen

Van Mossel Renault is er voor al het onderhoud aan uw Renault.

Onderhoud voor uw Renault berekenen?

Onderhoud voor uw
Renault berekenen?

Eenvoudig online een werkplaatsafspraak maken.

Eenvoudig online een
werkplaatsafspraak maken.