• Originele onderdelen
  • 5 jaar garantie
  • Erkende experts
  • Laagste prijs garantie
Remblokken en schijven
Remblokken en schijven

Erkende service duurder?
Bij Van Mossel zeker niet!

VAN MOSSEL

All-in vervangen remblokken & schijven: € 332,-*

UNIVERSELE GARAGE

Gemiddeld:
€ 442,-*

Waarom remblokken en -schijven vervangen?

  • Voorkom gevaarlijke situaties
  • Goedkoper dan bij de universele garage
  • 5 jaar garantie op vervangen onderdelen
  • Alleen officiële Renault-onderdelen
  • Erkende Renault-service
  • Specialisten in de werkplaats
Kosten berekenen

Renault remblokken en schijven

Laat de remblokken of remschijven van uw Twingo, Clio, Mégane of ander model vakkundig vervangen bij Van Mossel. Plan eenvoudig online een werkplaatsafspraak in, of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wanneer moeten remblokken vervangen worden?

Hoe lang de remblokken van uw Renault meegaan, hangt van meerdere factoren af. Bijvoorbeeld het aantal kilometers dat u rijdt, maar ook uw rijstijl en de kwaliteit van de blokken spelen een rol.

Goedkope of imitatie remblokken zijn van een ander voeringssysteem gemaakt waardoor de remweg in veel gevallen langer wordt. Daarnaast kunnen ze ook eerder overhit raken. Uiteindelijk bent u dan alsnog duurder uit met deze imitatie remblokken.

Bij Van Mossel, monteren we altijd officiële remblokken van Renault. Deze zijn van topkwaliteit en altijd scherp geprijsd.

Het is niet te zeggen hoeveel kilometers uw remmen mee gaan. Op een gegeven moment merkt u wel dat de remkracht afneemt. Maar dan bent u eigenlijk te laat.

Wij adviseren u dan ook om uw remmen regelmatig te laten controleren.

Wanneer moeten remschijven vervangen worden?

Ook voor remschijven geldt dat de levensduur sterk afhankelijk is van het aantal kilometers, uw rijstijl en de kwaliteit van de schijven. Remschijven gaan over het algemeen wel langer mee dan blokken.

Mits u de remblokken tijdig vervangt. Want remblokken die compleet versleten zijn, beschikken niet meer over frictiemateriaal. Daardoor schuurt het metaal van de blokken, direct op de schijven.

Het resultaat is dat ook uw schijven vervangen moeten worden, ondanks dat ze nog dik genoeg zijn om duizenden kilometers mee te gaan. Zonde van uw geld.

Hoe werken remblokken en -schijven?

De remschijven draaien mee met de wielen, en worden omsloten door remklauwen. De remblokken zitten op deze klauw bevestigd. De remklauwen draaien niet mee, maar blijven op een vaste positie zitten.

Wanneer u remt, knijpt de remklauw samen, waardoor de blokken contact maken met de schijven. Hiervoor mindert uw auto vaart. Als u hard remt, kunnen uw wielen blokkeren. Een onwenselijke situatie. Uw remweg wordt hierdoor langer.

Gelukkig zijn bijna alle auto’s op de weg, uitgerust met ABS. Dit systeem houdt in de gaten of een wiel blokkeert. Zodra dit gebeurt, wordt de remkracht elektronisch aangepast. Dit kan wel 10 keer per seconde gebeuren. Dit voorkomt dat de wielen blokkeren, zodat de remweg zo kort mogelijk is.

Wat kost het bij Van Mossel Renault?

Vanaf 332 euro heeft u al een complete set remschijven en -blokken. De exacte kosten verschillen per Renault-model. Wij vervangen remschijven en -blokken van de Twingo, Clio, Captur, Mégane, Kadjar, Scenic, Espace, Koleos, Laguna, ZOE, Kangoo, Trafic en Master.

Profiteer ook van onze andere aanbiedingen

Van Mossel Renault is er voor al het onderhoud aan uw Renault.

Onderhoud voor uw Renault berekenen?

Onderhoud voor uw
Renault berekenen?

Eenvoudig online een werkplaatsafspraak maken.

Eenvoudig online een
werkplaatsafspraak maken.

* Dit is een voorbeeldberekening voor het all-in vervangen van remblokken en schijven voor, gebaseerd op een Renault CLIO uit 2010.