Huibert over Van Mossel VKV...

En zijn werk als Directeur Aftersales

Vertel eens wie je bent?
Mijn naam is Huibert van Zanten, 44 jaar oud  en inmiddels zo’n 25 jaar werkzaam bij Van Mossel VKV. Ik ben als jonge jongen die net van school kwam binnengekomen als automonteur en nu actief als directeur Aftersales.

Van automonteur naar directeur, dat is een behoorlijke stap?
Klopt, ik ben begonnen als monteur maar had altijd al het idee om een eigen bedrijf te starten of directeur te worden bij een dealerholding. Ik wilde ook graag weten hoe het ging in de bedrijfstak van A tot Z. Ik ben daarom met een opleiding gestart, waarbij er naast techniek ook bedrijfskunde en commercie op het programma stonden. Het werken als monteur vond ik hartstikke interessant maar ik werd getriggerd door andere zaken. Zo heb ik de stap gezet van monteur naar magazijn, receptie, Aftersales Manager, Aftersales Manager van Van Mossel VKV en uiteindelijk directeur Aftersales. Ik heb dus alle mogelijke Aftersales functies bekleedt voordat ik directeur werd. Dit vormt nog steeds de basis waar ik dagelijks veel aan heb.

Wat houdt jouw werk nu in als directeur Aftersales?
Ik motiveer en manage dagelijks de collega’s en teams zodat we de maximale prestaties realiseren. Ik bewaak dat de visie, missie en strategie van Van Mossel VKV gevolgd wordt en dat de verschillende vestigingen volgens de Van Mossel VKV processen werken. Daarnaast probeer ik verbinding te maken met mensen, zien wie er achter de medewerker zit. Dat is best een klus, die nog niet altijd naar volledige tevredenheid lukt. Maar ik probeer het wel, want uiteindelijk maken mensen het verschil!

Wat maakt dat jij plezierig werkt bij Van Mossel VKV?
Ik ben destijds hier komen werken omdat ik techniek leuk vond maar uiteindelijk bleek dat ik mensenwerk veel leuker vind. Dat doe ik nu elke dag, met techniek toch nog op de achtergrond. Daarnaast is geen enkele dag hetzelfde. Ik kan op elk moment gebeld worden voor een probleem dat opgelost dient te worden, zowel technisch als bijvoorbeeld een klacht van een klant. Dat onvoorspelbare maakt het leuk, het is heel dynamisch. Ik krijg ook energie van het behalen van doelen, ons streven is om de beste Renault/ Nissan dealer van Nederland te zijn. We kijken natuurlijk naar allemaal KPI’s, over bijvoorbeeld omzet, rendement en klanttevredenheid. Zien dat wij daar samen hoog op scoren, geeft mij enorm veel energie en voldoening. Dan wil ik door het dak heen springen!

Waarom past Van Mossel VKV dan bij jou?
Van Mossel VKV past bij mij omdat de organisatie super mensgericht is, dat is wat mij heel erg aanspreekt. Ook hebben we overlap in de mentaliteit om alles voor de klant en collega te doen. Ik kom zelf uit een ondernemersfamilie, toen ik 13 jaar oud was stond ik bij ons autobedrijf aan de pomp. Dus ik heb van jongs af aan met de paplepel ingegoten gekregen dat die klant jouw snee brood is en dat je er alles aan moet doen of hem haar tevreden te stellen.

En toekomstige Van Mossel VKV’ers, wat moeten zij in zich hebben?
Alles wat het klavertje in zich heeft, dus durf naar jezelf te kijken. Maar heb ook lef, neem initiatief. Kijk naar wat er om je heen gebeurt. Kijk naar wat de regering wil, over 13/14 jaar willen ze dat er alleen maar elektrische auto’s worden afgeleverd, wat betekent dat voor jouw baan? Nu ververs je olie en vervang je distributieriemen en versnellingsbakken, maar wat gebeurt er straks met zo’n elektrische auto? Veel minder componenten, veel meer hightech. Dus wees daarop voorbereid, en ben tevens bereid om te leren en veranderen, want de markt verandert continue.


Deel dit
bericht