Erwin over Van Mossel...

En zijn werk als Business Analist

Met wie hebben we het genoegen?
Mijn naam is Erwin Pesselse en ik ben als stagiair begonnen bij de financiële administratie van Van Mossel Renault / Dacia / Nissan. Inmiddels ben ik alweer een aardige tijd actief als Business Analist.

Van stagiair tot Business Analist, hoe is dat verlopen?
Voor mijn HBO opleiding Bedrijfseconomie zocht ik een meewerkstage, en die vond ik bij Van Mossel. Dit beviel voor beide partijen zo goed dat ik hier ook mijn afstudeerstage heb gevolgd. Door een prettige en intensieve begeleiding heb ik me hier goed kunnen ontwikkelen en heb ik mijn kans gepakt. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een dienstverband als Business Analist.

Kun je mij vertellen waar jij je als Business Analist mee bezig houdt?
Als Business Analist voorzie ik de directie en het management binnen Van Mossel Renault / Dacia / Nissan van juiste en relevante bedrijfsinformatie. Dit gaat van effectiviteitscijfers van monteurs en sta-dagen voor auto’s tot informatie voor het beheersen van de preparatiekosten. In de breedste zin van het woord verzorg ik de relevante cijfers voor alle afdelingen, van Sales tot After Sales. Naast dat ik de directie en managers van informatie voorzie, geef ik ze ook advies om hier op te sturen. Het verhaal achter de cijfers is namelijk van belang om er invloed op te hebben. Om dit nog beter te doen heb ik via Van Mossel Renault / Dacia / Nissan een financial controller opleiding mogen volgen.

Wat is er gebeurd als jij na een werkdag met een glimlach naar huis vertrekt?
Iedere dag is anders, en dat maakt het zo leuk. Ik schakel in mijn rol met verschillende managers en directieleden die allerhande informatie en rapportages willen ontvangen die hen verder helpt om een zo goed mogelijke dienstverlening en resultaat te realiseren. Aan de hand van de informatie en het advies dat ik aanlever krijgen zij inzichten dat zaken wellicht anders of beter moeten. Als ik merk dat ik daarmee een verschil heb kunnen maken, dan kan ik echt met een glimlach de auto in stappen richting huis.

Waarom bij Van Mossel Renault / Dacia / Nissan en niet bij de buurman?
Je krijgt volop kansen bij Van Mossel Renault / Dacia / Nissan en je kunt je eigen invulling geven aan hetgeen wat jij denkt dat nodig is om doelen en verwachtingen te realiseren. Dat stukje vrijheid in combinatie met mijn uitdagende werk, maakt dat ik prettig werk binnen deze organisatie. De goede begeleiding die ik daarbij krijg is ook belangrijk, want naast die vrijheid en het vertrouwen heb ik ook fijne collega’s om me heen waar ik op terug kan vallen en met wie ik kan sparren.

En toekomstige medewerkers, wat moeten zij in zich hebben?
Wil je binnen deze organisatie passen, dan moet je enthousiasme, gedrevenheid en passie hebben voor je werk. Dat is kenmerkend voor mezelf en de medewerkers om me heen. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk omdat ik weet dat ik door die eigenschappen van toegevoegde waarde ben. Dat is dus wat iedere medewerker in zich zou moeten hebben!


Deel dit
bericht