Leren bij Van Mossel: wat houdt dat in?

Robbert over Van Mossel als leerbedrijf…

Stel jezelf eens voor?
Ik ben Robbert Breemer, ik ben 21 jaar en werk in Spijkenisse op de werkplaats als 1e autotechnicus. Ik ben bij Van Mossel binnengekomen als BBL-leerling en inmiddels klaar met mijn opleiding en in vaste dienst. Momenteel ben ik lerende voor APK-keurmeester.

Hoe zou je die periode als leerling hier omschrijven?
Mijn stageperiode is goed verlopen, ik vind de begeleiding erg fijn. Ik ben veel vrijgelaten en daar leer je ook het meeste van. Stel, je doet wat fout, dan krijg je dat te horen, maar je hoort het ook als je dingen goed doet, dat vind ik altijd erg fijn. Verder krijg je gewoon klussen en wat je hier dagelijks doet, voeg je toe aan de theorie van school. Ik merkte dan ook weinig van de overstap naar een vast dienstverband, al werk ik nu wel zelfstandiger en draag ik meer eigen verantwoordelijkheid.

Wat geeft jou energie in je werk?
Het contact met collega’s en de afwisseling. Ik ben niet het type dat de gehele dag achter een computer kan zitten. Ik werk graag met mijn handen en moet bezig blijven, dan ben ik op mijn best. Dit vind ik terug in mijn werk, ik ben binnen 1 a 2 uur klaar met een auto, en dan komt de volgende. Zo ben ik weer op iets anders geconcentreerd. Het is ook elke dag weer wat anders en dat maakt het leuk!

Waarom koos je voor Van Mossel als leerbedrijf?
Hier in Spijkenisse, is het altijd superleuk en supergezellig! Er is genoeg werk, het is druk. Je leert goed autorijden en je wordt gewoon goed en intensief begeleid en dat vind ik wel heel belangrijk. Als leerling leer je echt een hoop doordat je wordt vrijgelaten. Maak je dan een fout dan leer je ervan, dat is geen probleem. Je krijgt alle ruimte om te leren wat je wilt. Verder is de sfeer in de hele Van Mossel erg goed. Zoals bij de nieuwjaarsborrels, dan heb je echt alle vestigingen bij elkaar. Ook zijn de lijntjes erg kort, directie en aandeelhouders komen gewoon op de werkplaats langs, en maken vaak even een praatje. Dat geeft vertrouwen en maakt de sfeer fijn.

Wat moet een leerling in zich om bij Van Mossel te slagen?
Je moet, vooral op de werkplaats, tegen een grapje onderling kunnen. Wees gewoon jezelf, dat is denk ik heel belangrijk. En je moet wel een klik hebben met je collega’s. Ik heb een lange reistijd, dus maak lange dagen. Maar ik heb het hier wel altijd naar mijn zin, dus dan rijd ik liever een half uur langer. Ik heb hier een sterk thuisgevoel, ik voel me Van Mossel’er.

Wil jij ook leren en werken bij Van Mossel? Bekijk dan onze actuele stage- en leerwerkplekken via onderstaande button:

Bekijk actuele stages en leerwerkplekken

 


Deel dit
bericht